Bez upisa u registar nema ni prava na podsticaje | Agroportal.ba
Agro vijesti

Bez upisa u registar nema ni prava na podsticaje

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske apeluje da poljoprivrednici ažuriraju podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava do 15. maja i tako ostvare pravo na podsticaje, prenosi rtrs.tv

Portparol Ministarstva Aleksandar Macanović izjavio je Srni da se poljoprivrednici trebaju na vrijeme registrovati u poslovnicama Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/ ili će, kao što je to bila praksa i ranije, doći do većih gužvi i zastoja u ovim poslovnicama.

I ove godine rok za ažuriranje podataka u Registru gazdinstava počeo je teći od 1. januara i traje do 15. maja. Bez upisa u Registar i ažuriranja podataka o broju životinja, zemljištu i ostalim podacima o farmi, nema ni prava na podsticaje, naglasio je Macanović.

On je precizirao da je u ovoj godini do 30. aprila podatke ažuriralo 25.035 gazdinstava.

Pročitajte još...   Malinari poručili: nema berbe ispod 10KM

Macanović je naveo da se iz godine u godinu povećava broj registrovanih gazdinstava, navodeći da je, prema podacima iz 2017. godine, u Registru poljoprivrednih gazdinstava bilo 37.009 gazdinstava, od čega 36.389 porodičnih, a 620 pravnih lica. Podatke je ažuriralo 23.337 gazdinstava.

Pročitajte još...   Uplaćeno 2,24 miliona KM za premiju za mlijeko

U 2016. godini u Registru poljoprivrednih gazdinstava bilo je upisano 35.168 gazdinstava, 34.564 porodičnih, a pravnih subjekata 604. Od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, nekomercijalnih je bilo 30.492, a komercijalnih 4.072.

Značajno je istaći da su podatke te godine ažurirala 20.424 gazdinstva, što je i broj korisnika koji su imali pravo na podsticaje, napomenuo je Macanović.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)

Komentariši