Bijeljinska Skupština traži ukidanje spornih koncesija i novi pravilnik | Agroportal.ba
Agro vijesti

Bijeljinska Skupština traži ukidanje spornih koncesija i novi pravilnik
Skupština grada Bijeljina usvojila je juče informaciju o realizaciji proljećne sjetve na području Semberije, kojom je poljoprivrednicima i poljoprivrednim udruženjima dat legitimitet i podrška u traženju prava, prije svega u pogledu raskida koncesija, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić, piše glassrpske.

Tražili smo da budu ukinute sve sporne koncesije i da ponovo bude donesen pravilnik o raspodjeli zemljišta koje je u svojini Srpske, da na taj način zaštitimo poljoprivredne proizvođače, da se ne bi dogodilo da tek oko 10 ljudi koristi to zemljište od tri i po hiljade hektara – rekao je Savić. On je naglasio da grad Bijeljina i resorno odjeljenje podržavaju poljoprivredne proizvođače u vezi sa formiranjem otkupne cijene pšenice.

Nezavisni odbornik Mićo Živić apsolutno je protiv usvajanja ove informacije i naglašava da je ona “poprilično zakasnila”.

Sada raspravljamo koje mjere treba preduzeti u ovogodišnjoj žetvi, a žetva je skoro u završnoj fazi – rekao je Živić, napominjući da je o ovim stvarima trebalo razgovarati u januaru ili februaru.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednim proizvođačima iz Srebrenika 100.000 KM podrške

Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza za 21.09.2020.

Komentariši