U Vršanima otvorena najsavremenija klanica u BiH | Agroportal.ba
Agro vijesti

U Vršanima otvorena najsavremenija klanica u BiH
Najsavremnija klanica u Republici Srpskoj i BiH, u koju je mesna industrija “ZP komerc” uložila 12 miliona KM, otvorena je u Vršanima kod Bijeljine, piše rtrs.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je ovaj uspjeh vlasniku “ZP komerca” Ljubiši Rosiću i istakao da je riječ o ozbiljnoj porodičnoj kompaniji koja se etablirala kao jedan od najvažnijih proizvođača u Srpskoj.

Rosić je najavio da će u ovom pogonu posao dobiti 50 novih radnika i da dodao da ovo predstavlja početak rada savremene klanice i izvoza “ZP komerca” na evropsko i arapsko tržište, za šta su ispunjeni svi neophodni standardi.

Pročitajte još...   Vreli dani ministra Pašalića

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković najavio je podršku svih ministarstva u Vladi Republike Srpskeza ovoj kompaniji, za koju je rekao da je nosilac razvoja i ponos Srpske.

Svečanosti u Vršanima prisustvuje i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, koji je ocijenio da je stanje u ovoj oblasti proizvodnje u BiH “na dobrom putu” i da je samo sa ovakvim kompanijama moguć izlazak na svjetsko tržište.

Pročitajte još...   Kale iz afričke močvare u semberskim cvijetnjacima

Svečanosti ispred novog objekta u Vršanima prisustvuju gradonačelnici Bijeljine Mićo Mićić i susjednog distrikta Brčko Siniša Milić, te mnogobrojni poslovni partneri, radnici kompanije i građani.

Shares
Slične objave
Agro oglasiAgro vijesti

Male radnje, velike priče

Agro vijesti

Uzgajivači ribe u RS se žale na nelegalan uvoz

Komentariši