Bimal Brčko – domaći “BEZ GMO” proizvođač | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Bimal Brčko – domaći “BEZ GMO” proizvođač

Bimal Brčko

Bimal Brčko, fabrika za proizvodnju jestivog ulja, prošla je proces certifikacije u skladu sa Smjernicama za označavanje i kontrolu “BEZ GMO” prehrambenih proizvoda u BiH. A sve prema “BEZ GMO” standardima.

BEZ GMO certifikat

Na zajedničkoj konferenciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Dunav Soje u Sarajevu razgovarano je o važnosti “BEZ GMO” označavanja u našoj zemlji.

Zahvaljujući “BEZ GMO” Smjernicama i standardu “BEZ GMO” Dunav Soje konačno imamo priliku da odgovorimo na inicijativu potrošača koji žele mogućnost izbora u kupovini. Te da uskoro naše proizvode obilježimo oznakom „BEZ GMO proizvedeno“. Jer su proizvedeni od sirovina koje su garantovano bez genetskih modifikacija. Mi smo prošli proces certifikacije za našu cijelu proizvodnju. Te u iščekivanju certifikata sa velikim zadovoljstvom možemo reći da je Bimal domaći “BEZ GMO” proizvođač.

Rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga u čijem sastavu posluje fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal.

Pročitajte još...   Gradska bašta u Brčkom

Bimal je od akvizicije 2002. godine opredijeljen za “BEZ GMO” proizvodnju i za ovu odluku nikada nije bilo prostora za kompromis. Stoga je ova oznaka odlična prilika za sve bh. proizvođače da istaknu svoju dodatnu vrijednost i time odgovore na zahtjeve savremenih potrošača, poručili su iz kompanije BIMAL.

Pročitajte još...   Preuzimanjem fabrike "NOVO SUNCE" iz Sombora Bimal Grupa potvrdila lidersku poziciju

Nove prilike za domaće proizvođače

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović rekao je ovom prilikom kako je oznaka „BEZ GMO proizvedeno“ otvorila novu priliku za domaće proizvođače. Te da su kompanije Bingo i Bimal prepoznale značaj izbora pri kupovini i informisanja naših kupaca.

Proizvodi kompanije Bimal će pored Bingovih konzumnih jaja na policama objekata širom zemlje nositi oznaku „BEZ GMO proizvedeno“. Na ovaj način uspješno je odgovoreno na zahtjev 90% anketiranih građana u BiH.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Udruženje mljekara RS traži pomoć ministarstva

Agro vijesti

Brčacima 10 miliona za podsticaje u poljoprivredi (VIDEO)