Bimal Brčko – domaći "BEZ GMO" proizvođač | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Bimal Brčko – domaći “BEZ GMO” proizvođač

Bimal Brčko

Bimal Brčko, fabrika za proizvodnju jestivog ulja, prošla je proces certifikacije u skladu sa Smjernicama za označavanje i kontrolu “BEZ GMO” prehrambenih proizvoda u BiH. A sve prema “BEZ GMO” standardima.

BEZ GMO certifikat

Na zajedničkoj konferenciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Dunav Soje u Sarajevu razgovarano je o važnosti “BEZ GMO” označavanja u našoj zemlji.

Zahvaljujući “BEZ GMO” Smjernicama i standardu “BEZ GMO” Dunav Soje konačno imamo priliku da odgovorimo na inicijativu potrošača koji žele mogućnost izbora u kupovini. Te da uskoro naše proizvode obilježimo oznakom „BEZ GMO proizvedeno“. Jer su proizvedeni od sirovina koje su garantovano bez genetskih modifikacija. Mi smo prošli proces certifikacije za našu cijelu proizvodnju. Te u iščekivanju certifikata sa velikim zadovoljstvom možemo reći da je Bimal domaći “BEZ GMO” proizvođač.

Rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga u čijem sastavu posluje fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal.

Pročitajte još...   Analiza izvoza mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH na tržište EU

Bimal je od akvizicije 2002. godine opredijeljen za “BEZ GMO” proizvodnju i za ovu odluku nikada nije bilo prostora za kompromis. Stoga je ova oznaka odlična prilika za sve bh. proizvođače da istaknu svoju dodatnu vrijednost i time odgovore na zahtjeve savremenih potrošača, poručili su iz kompanije BIMAL.

Pročitajte još...   Junad iz Brčkog otpremljena za Libanon

Nove prilike za domaće proizvođače

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović rekao je ovom prilikom kako je oznaka „BEZ GMO proizvedeno“ otvorila novu priliku za domaće proizvođače. Te da su kompanije Bingo i Bimal prepoznale značaj izbora pri kupovini i informisanja naših kupaca.

Proizvodi kompanije Bimal će pored Bingovih konzumnih jaja na policama objekata širom zemlje nositi oznaku „BEZ GMO proizvedeno“. Na ovaj način uspješno je odgovoreno na zahtjev 90% anketiranih građana u BiH.

Shares
Slične objave
Agro vijestiPijačni barometar

Pijačni barometar Bijeljina 11.08.2020. godine

Agro vijesti

BiH nije izvezla ni gram bijelog luka