“Bosnaplod” i “Kupres Milch” bh. predstavnici na Belgrade Food Show | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

“Bosnaplod” i “Kupres Milch” bh. predstavnici na Belgrade Food Show

Na ovogodišnjem “Belgrade Food Show” čast BiH proizvođača su branili “Bosnaplod” i “Kupres Milch”. Na ovom sajmu su predstavljeni visokokvalitetni prehrambeni proizvodi sa odabranim proizvođačima spremnim za izvoz iz regije.

Belgrade food show

FARMA II / USAID

Proizvođači imaju priliku predstaviti svoje proizvode. Upoznati se sa distributerima, povezati se sa brojnim učesnicima iz regije. Izuzetno je važno za Bosnu i Hercegovinu da je zastupljena na svim regionalnim događajima ove vrste. To je put kako bi naša hrana bila prepoznata na tržištu. 

Poručuju iz USAID/Sweden FARMA II Projekta koji su uključeni u promociju i povezivanje bh. proizvođača.

Kupres Mlich

Mi smo mala mljekara koja godišnje proizvodi oko 23 tone delikatesnog sira. Bilježimo konstantan rast i sa nedavnim ulaganjima mljekara je na putu da u narednoj godini udvostruči svoju proizvodnju. Odličan kvalitet sireva potvrđen je brojnim nagradama na sajmovima u BiH i Srbiji, uključujući i zlatne medalje za kvalitet dobivene u Beogradu i Novom Sadu.

Kompanija ima implementiran HACCP sistem, dobila je izvoznu dozvolu za Tursku. U planu je i sticanje izvozne dozvole za tržište EU. Ovdje smo s ciljem da pronađemo distributere i ostvarimo novu saradnju. Pojašnjava Munevera Žilić iz „Kupres Mlich“.

Pročitajte još...   Lješnjaci iz Posavine idu za Evropsku Uniju

Bosnaplod

Bosnaplod je kompanija sa dugom tradicijom prerade voće. Ponovno smo uspostavili proizvodnju, trenutno smo najveći prerađivač i otkupljivač voća u Bosni i Hercegovini. Bosnaplod na sajmu predstavlja liniju proizvoda “Kulin2, sada već prepoznatljive kvalitete – sokova i džemova.

Dugogodišnje iskustvo i konstantan razvoj doveli su nas do toga da naši zaposlenici uvijek znaju prepoznati najbolje voće. Sve kako bi svojim potrošačima na kraju ponudili samo najbolje proizvode vrhunskog kvaliteta. U našoj bogatoj riznici voćnih proizvoda našli su se džemovi, sokovi i sušeno voće.

Pročitajte još...   Otvoren 11. Sajam organske proizvodnje u Bosanskoj Krupi

Bosnaplodov cilj je izvrsnost kako bismo na svaki sto mogli donijeti visoko kvalitetne proizvode od voća i kako bismo mogli povratiti poziciju najvećeg prerađivača voća u regionu. Zbog toga smo ovdje, jer imamo šta ponuditi na regionalnom tržištu, dodaje Benjamin Vukotić iz „Bosnaploda“.

„Belgrade Food Show“ okuplja 80 izlagača i 30 kupaca. BiH proizvođači su probudili interesovanje svih učesnika te će im ovaj događaj osigurati i nove prilike za povezivanje sa srbijanskim tržištem.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednik Ibrahim Aganović kasnom sortom jagoda prevario mrazeve

Agro vijesti

Proizvođači paprika iz Doboja s njiva stigli na predavanje