Srijeda , 1 Aprila 2020
Početak / Agro reportaže / “Bosnaplod” i “Kupres Milch” bh. predstavnici na Belgrade Food Show

“Bosnaplod” i “Kupres Milch” bh. predstavnici na Belgrade Food Show

Na ovogodišnjem “Belgrade Food Show” čast BiH proizvođača su branili “Bosnaplod” i “Kupres Milch”. Na ovom sajmu su predstavljeni visokokvalitetni prehrambeni proizvodi sa odabranim proizvođačima spremnim za izvoz iz regije.

Belgrade food show

FARMA II / USAID

Proizvođači imaju priliku predstaviti svoje proizvode. Upoznati se sa distributerima, povezati se sa brojnim učesnicima iz regije. Izuzetno je važno za Bosnu i Hercegovinu da je zastupljena na svim regionalnim događajima ove vrste. To je put kako bi naša hrana bila prepoznata na tržištu. 

Poručuju iz USAID/Sweden FARMA II Projekta koji su uključeni u promociju i povezivanje bh. proizvođača.

Kupres Mlich

Mi smo mala mljekara koja godišnje proizvodi oko 23 tone delikatesnog sira. Bilježimo konstantan rast i sa nedavnim ulaganjima mljekara je na putu da u narednoj godini udvostruči svoju proizvodnju. Odličan kvalitet sireva potvrđen je brojnim nagradama na sajmovima u BiH i Srbiji, uključujući i zlatne medalje za kvalitet dobivene u Beogradu i Novom Sadu.

Kompanija ima implementiran HACCP sistem, dobila je izvoznu dozvolu za Tursku. U planu je i sticanje izvozne dozvole za tržište EU. Ovdje smo s ciljem da pronađemo distributere i ostvarimo novu saradnju. Pojašnjava Munevera Žilić iz „Kupres Mlich“.

Bosnaplod

Bosnaplod je kompanija sa dugom tradicijom prerade voće. Ponovno smo uspostavili proizvodnju, trenutno smo najveći prerađivač i otkupljivač voća u Bosni i Hercegovini. Bosnaplod na sajmu predstavlja liniju proizvoda “Kulin2, sada već prepoznatljive kvalitete – sokova i džemova.

Dugogodišnje iskustvo i konstantan razvoj doveli su nas do toga da naši zaposlenici uvijek znaju prepoznati najbolje voće. Sve kako bi svojim potrošačima na kraju ponudili samo najbolje proizvode vrhunskog kvaliteta. U našoj bogatoj riznici voćnih proizvoda našli su se džemovi, sokovi i sušeno voće.

Bosnaplodov cilj je izvrsnost kako bismo na svaki sto mogli donijeti visoko kvalitetne proizvode od voća i kako bismo mogli povratiti poziciju najvećeg prerađivača voća u regionu. Zbog toga smo ovdje, jer imamo šta ponuditi na regionalnom tržištu, dodaje Benjamin Vukotić iz „Bosnaploda“.

„Belgrade Food Show“ okuplja 80 izlagača i 30 kupaca. BiH proizvođači su probudili interesovanje svih učesnika te će im ovaj događaj osigurati i nove prilike za povezivanje sa srbijanskim tržištem.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Više od meda: Osobe s invaliditetom pakuju med u Sanskom Mostu

Sumeja Ćoralić ima 24 godine i direktorica je kompanije “Zlatni med”. U kompaniji je od …