Čvrsta poslovna strategija prethodi pozitivnim rezultatima | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Čvrsta poslovna strategija prethodi pozitivnim rezultatima

BEZ GMO proizvodnja

Finansijski izvještaj jedine fabrike jestivog ulja u zemlji BIMAL d.d. Brčko pokazuje da se BIMAL uspješno prilagođava poslovnim izazovima. 

Dobit kompanije BIMAL u 2019. godini je cca. 4.300.000 KM što je rezultat kontinuiranog i dosljednog ispunjavanja zadate strategije poslovanja, ali i prilagođavanja realnim uslovima tržišta. Ako se posmatra na nivou cijele konsolidovane BIMAL Grupe, rezultati pokazuju uspješno poslovanje u svim segmentima, kako finansijskim, tako i tržišnim.

Finansijski izvještaji za kompanije sa čvrstom poslovnom strategijom, sa transparentnim i racionalnim poslovanjem i sa tradicijom rasta, uvijek su jedan od najpouzdanijih pokazatelja poslovnih uslova i stanja na tržištu. Protekla godina je bila ekonomski kompleksna i zahtijevala je značajna poslovna prilagođavanja, pri čemu je dosljednost sopstvenoj strategiji izuzetno bitna, naročito kada su kretanja cijena na svjetskim berzama i odnosi valuta u pojačanoj mjeri nepredvidivi, izjavila je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga u čijem sastavu posluje i fabrika BIMAL.

Poslovni planovi predstavljeni početkom prošle godine uspješno su realizovani, a BIMAL je jedna od rijetkih bh. kompanija koja je izvršila veliku akviziciju u regiji, preuzimanjem fabrike jestivog ulja u Somboru. Time je pokrenula sopstvenu proizvodnju u regiji koja je odlična za uzgoj uljarica, u fabrici BIMAL SUNCE u Srbiji. Takođe, ulaganja u fabriku u Brčkom nisu stala, te su značajna sredstva iskorišćena kako bi kompletan proizvodni sistem bio dodatno unaprijeđen, a potrebe domaćeg i izvoznih tržišta zadovoljene.

Svjesni smo da dobro postavljena strategija i u skladu sa tim realni ciljevi uvijek prethode prevazilaženju različitih izazova. Ipak, ova godina je izuzetno specifična, a COVID 19 je bez sumnje već zarazio cjelokupnu ekonomiju i privredu. Posljedice će se lančano pokrenuti, iz jedne industrijske grane u drugu, a koliko će domaći biznisi i privrednici trpiti zavisi od industrijske grane, političke situacije i fleksibilnosti poslovanja, rekla je Pucar.

BEZ GMO proizvodnja

 

Pročitajte još...   Ugovor o radu u BiH ima 808.627 radnika

Brčanska fabrika BIMAL dio je austrijske poslovne grupe koja je 2002. godine uspješno preuzela fabriku. U posljednjih 18 godina kapaciteti prerade su upetostručeni, a pored liderstva na domaćem tržištu, BIMAL svoje proizvode izvozi na tržišta širom svijeta.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)