Utorak , Septembar 17 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Definisane mjere podrške ženama u selima

Definisane mjere podrške ženama u selima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i lokalne zajednice banjalučke regije formiraće džender tim koji će definisati mjere podrške ženama u selima ove regije, rekla je predstavnik Ministarstva Drena Đukić.

Prije početka dvodnevne obuke o rodno odgovornom budžetiranju, koju danas i sutra u Banjaluci organizuju Ministarstvo poljoprivrede i Džender centar Republike Srpske, Đukićeva je istakla da se različitim podsticajima i aktima nastoji poboljšati položaj žena na selu.

Na obuci učestvuju predstavnici opština Petrovac, Ribnik, Šipovo, Jezero, Mrkonjić Grad, Kneževo, Čelinac, Kupres i grada Banjaluka. Želimo da sa opštinskim referentima i savjetodavnom službom našeg Ministarstva definišemo potrebe žena na selu i načine kako da te probleme rješavamo iz opštinskih budžeta, izjavila je Đukićeva novinarima.

Prema njenim riječima, mnoge žene širom Srpske organizovane su u udruženjima i zadrugama, a svojom sposobnošću i kreativnošću mogu da zarade i budu samoodržive.

Takvim ženama je osnovni problem kako da svoje proizvode plasiraju. Da bi to pitanje riješili namjeravamo da u saradnji sa lokalnim zajednicama, pronađemo poslovni prostor gdje bi ta udruženja i zadruge prodavali svoje proizvode, navela je Đukićeva.

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Proizvođačima malina malo 2,5 KM po kilogramu

Nakon završene berbe malina u Republici Srpskoj, proizvođači i otkupljivači još pregovaraju o cijeni. Zbog …