Došlo vrijeme da se proda “Šećerana” | Agroportal.ba
Agro vijesti

Došlo vrijeme da se proda “Šećerana”

Propala prodaja šećerane

Bijeljinska „Šećerana“ u stečaju mogla bi konačno da bude prodata! Ukoliko Skupština povjerilaca prihvati neku od tri pristigle ponude na sjednici zakazanoj za 17. decembar, capital.

Rok 10. decembar

U rješenju suda o zakazivanju Skupštine povjerilaca navedeno je da će se nakon izvještaja stečajnog upravnika odlučiti o daljem toku stečajnog postupka.

Stečajni upravnik ove fabrike Nebojša Matić potvrdio je da je Skupština povjerilaca zakazana za 17. decembar. Te da je on već uputio poziv zainteresovanim kupcima da uplate depozit.

Pročitajte još...   Pijačni barometar Bijeljina 11.08.2020. godine

Ponuđači do 10. decembra treba da dostave potvrde, a do 14. decembra da uplate depozit.

Ukoliko žele da se njihove ponude nađu na Skupštini, ponuđači moraju da uplate depozit od 50.000 KM. Validne su ponude i turske i vijetnamske kompanije kao i Gorana Vajkića.  Ukoliko uplate depozit, njihove ponude će biti iznesene pred Skupštinu koja će odlučiti da li će se o njima raspravljati, a ja vjerujem da hoće.

On je rekao da je došlo vrijeme da se donese odluka o prodaji te podijeli novac povjeriocima i zaključi stečaj.

Pročitajte još...   Najezda šakala i ostalih grabljivica – stočari u pomoć zovu i lovce

Na javni oglas za prodaju “Šećerane”, koji je objavljen još 15. maja, ponude su dostavili turska kompanija “Soltist”, koja je spremna da plati 5,1 milion evra, vijetnamski “Sisivan” koji je ponudio pet miliona evra i Goran Vajkić iz Banjaluke koji je za kupovinu “Šećerane” ponudio 6,75 miliona KM.

Dok se čeka odluka o sudbini ovog preduzeća bijeljinsko Tužilaštvo vodi istragu protiv bivših odgovornih lica u „Šećerani“.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Usvojen prijedlog pravilnika o podsticajima u Brčkom

Agro vijesti

Zabranjen uvoz 400 kilograma šljiva iz Sjeverne Makedonije