Utorak , 2 Juna 2020
Početak / Agro vijesti / Drvoprerađivači će biti partneri Vlade

Drvoprerađivači će biti partneri Vlade

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je potpisivanju godišnjih ugovora između preduzeća Šume Srpske i drvoprerađivača, rtrs.

drvoprerađivači

Potpisivanju su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić. Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.

Radovan Višković rekao je da je namjera Vlade da sve devijacije, koje su bile primjećene u ranijem periodu pokušaju rješiti. Drvoprerađivači su partneri za realizaciju ciljeva, poput rasta zaposlenosti i većih plata.

On je drvoprerađivače pozvao da kroz dogovor budu partneri Vlade i da ih obavještavaju o svim eventualnim problemima kada je riječ o realizaciji potpisanog ugovora.

Činiti ću sve da se rigoroznije zabrani izvoz trupaca jer se oni mogu preraditi u našim pogonima i tako doprinijeti većem broju radnih mjesta.

Premijer ističe da će biti na strani drvoprerađivača, jer je, kako navodi, upoznat sa njihovim problemima.

Ne može se desiti da neko realizuje svoj ugovor 100 odsto, a neko 30 odsto. Javno preduzeće imaće obavezu da podnosi izvještaj o realizaciji periodično.

Vršilac dužnosti direktora Šuma Srpske Zoran Stojičić rekao je će se u narednoj godini maksimalno raditi na realizaciji danas potpisanih ugovora.

Osnovni cilj je ispoštovati zaključene ugovore kako bi bila obezbijeđena sirovina za naše kupce.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Ministar Boris Pašalić najavio sjetvu soje na pet hiljada hektara u Lijevče polju, Posavini i Semberiji

U Lijevče polju, Posavini i Semberiji ovoga proljeća će biti zasijano pet hiljada hektara soje. …