Drvoprerađivači će biti partneri Vlade | Agroportal.ba
Agro vijesti

Drvoprerađivači će biti partneri Vlade

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je potpisivanju godišnjih ugovora između preduzeća Šume Srpske i drvoprerađivača, rtrs.

drvoprerađivači

Potpisivanju su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić. Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.

Radovan Višković rekao je da je namjera Vlade da sve devijacije, koje su bile primjećene u ranijem periodu pokušaju rješiti. Drvoprerađivači su partneri za realizaciju ciljeva, poput rasta zaposlenosti i većih plata.

Pročitajte još...   Britanska kompanija zainteresirana za uzgoj jagoda u Kalesiji

On je drvoprerađivače pozvao da kroz dogovor budu partneri Vlade i da ih obavještavaju o svim eventualnim problemima kada je riječ o realizaciji potpisanog ugovora.

Činiti ću sve da se rigoroznije zabrani izvoz trupaca jer se oni mogu preraditi u našim pogonima i tako doprinijeti većem broju radnih mjesta.

Premijer ističe da će biti na strani drvoprerađivača, jer je, kako navodi, upoznat sa njihovim problemima.

Ne može se desiti da neko realizuje svoj ugovor 100 odsto, a neko 30 odsto. Javno preduzeće imaće obavezu da podnosi izvještaj o realizaciji periodično.

Vršilac dužnosti direktora Šuma Srpske Zoran Stojičić rekao je će se u narednoj godini maksimalno raditi na realizaciji danas potpisanih ugovora.

Osnovni cilj je ispoštovati zaključene ugovore kako bi bila obezbijeđena sirovina za naše kupce.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Očekivani prinos kukuruza devet do 12 tona po hektaru

Agro vijesti

Crveno meso iz BiH neće još na evropsku trpezu