Godinu dana besplatno korišćenje višenamjenskog traktora za trebinjske poljoprivrednike | Agroportal.ba
Agro vijesti

Godinu dana besplatno korišćenje višenamjenskog traktora za trebinjske poljoprivrednike

Trebinjski Agrarni fond nabavio je višenamjenski traktor sa trinaest različitih priključaka, koji će biti na raspolaganju poljoprivrednicima u Trebinju, piše srpskainfo.com

Foto: RAS Srbija 

Prema riječima direktora Agrarnog fonda Veselina Dutine, traktor raspolaže sa osnovnim i dopunskim priključcima, traktorskom frezom, kosačicom, plugovima, rolo presom sa uvijačem bala sjena i drugom opremom.

Mašina ima sve priključke koje su neophodni za ove prostore, ono što smo procjenili zajedno sa poljoprivrednim proizvođačima i na zahtjev iz mjesnih zajednica, rekao je Dutina.

On navodi da nabavkom rolo prese stočari koji sakupljaju sjeno mogu ga čuvati duže u svježem stanju, što do sada nije bio slučaj u trebinjskom kraju.

Pročitajte još...   Zbog manjka ambalaže trećina voća može da propadne?

Novac u iznosu od 170.000 KM obezbjedili su Agrarni fond i grad Trebinje. Prvu godinu dana traktor će besplatno biti na raspolaganju registrovanim trebinjskim poljoprivrednicima.

Agrarni fond je pozvao sve poljoprivrednike da registruju gazdinstva, kako bi korisitili pomoć Agrarnog fodna i resornog ministarstva.

Prošle godine porastao je broj registrovanih poljoprivrenih gazdinstava u Trebinju, koju si i ove godine obavili registraciju, naveo je Dutina.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''

Komentariši