Hercegovački specijaliteti na trebinjskom korzou | Agroportal.ba
Agro vijesti

Hercegovački specijaliteti na trebinjskom korzou

U centru Trebinja, ispod trebinjskih platana, je počeo Prvi festival hercegovačkih proizvoda „Herceg Fest 2019“. Na kome se predstavilo dvadesetak izlagača iz istočne Hercegovine, koji se bave proizvodnjom autentičnih proizvoda ovog kraja.

herceg fest

Trebinjci i turisti uživali su u hercegovačkim vinima, siru, pršutu i drugim specijalitetima, delicijama. Predstavljena su i ručni radovi, prirodna kozmetika, kao i proizvodi od bijelog luka iz Ljubinja.

Jedna poznata trebinjska vinarija na kratko je okupila poziciju i opoziciju u RS, gdje su nazdravili i generalni sekretar SNSD Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predstavnici trebinjske vlasti i narodni poslanik iz PDP Ljubiša Krunić. Ovaj štand na proputovanju kroz Trebinje posjetila je i poslanica PDP Jelena Trivić.

Pročitajte još...   Mineralno đubrivo iz Turske ipak preskupo (VIDEO)

Posjetice je privukao i štand porodice Ćuk iz Veličana u Popovom polju, koji već dvije decenije proizvode poznatu travaricu – babinu rakiju.

U okviru  “Herceg Festa” predstavljen je i projekat valorizacije istorijskog i kulturnog znamenja „Legende o tvrđavama“, koji Turistička organizacija Trebinje provodi u saradnji sa organizcijama u Crnoj Gori.

Pročitajte još...   Sastanak na temu protesta poljoprivrednika u Odžaku

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da ovim festivalom simbolično, počinje ovogodišnja turistička sezona. Ona je svake godine sve bogatija.

U kulturno-zabavnom programu posjetioce zabavljaju trebinjski bendovi.

Organizator prvoj festa hercegovačkih proizvoda su grad Trebinje, trebinjska Turistička organizcija i Agrarni fond.

Izvor: SrpskaInfo

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''