Petak , Oktobar 18 2019
Početak / Agro vijesti / Hercegovački specijaliteti na trebinjskom korzou

Hercegovački specijaliteti na trebinjskom korzou

U centru Trebinja, ispod trebinjskih platana, je počeo Prvi festival hercegovačkih proizvoda „Herceg Fest 2019“. Na kome se predstavilo dvadesetak izlagača iz istočne Hercegovine, koji se bave proizvodnjom autentičnih proizvoda ovog kraja.

herceg fest

Trebinjci i turisti uživali su u hercegovačkim vinima, siru, pršutu i drugim specijalitetima, delicijama. Predstavljena su i ručni radovi, prirodna kozmetika, kao i proizvodi od bijelog luka iz Ljubinja.

Jedna poznata trebinjska vinarija na kratko je okupila poziciju i opoziciju u RS, gdje su nazdravili i generalni sekretar SNSD Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predstavnici trebinjske vlasti i narodni poslanik iz PDP Ljubiša Krunić. Ovaj štand na proputovanju kroz Trebinje posjetila je i poslanica PDP Jelena Trivić.

Posjetice je privukao i štand porodice Ćuk iz Veličana u Popovom polju, koji već dvije decenije proizvode poznatu travaricu – babinu rakiju.

U okviru  “Herceg Festa” predstavljen je i projekat valorizacije istorijskog i kulturnog znamenja „Legende o tvrđavama“, koji Turistička organizacija Trebinje provodi u saradnji sa organizcijama u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da ovim festivalom simbolično, počinje ovogodišnja turistička sezona. Ona je svake godine sve bogatija.

U kulturno-zabavnom programu posjetioce zabavljaju trebinjski bendovi.

Organizator prvoj festa hercegovačkih proizvoda su grad Trebinje, trebinjska Turistička organizcija i Agrarni fond.

Izvor: SrpskaInfo

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Kapital stečen u Africi ulažu u zavičaj: Prijatelji grade farmu koza na Majevici

Miloša Boškovića iz Ilijaša i Vasu Vasića iz majevičkog sela Tobut sudbina je, kao mlade …