Hercegovački “Međed” osvaja tržište | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Hercegovački “Međed” osvaja tržište

U Trebinju, gradu dobrih vina, Ivana Savić je odlučila da sa svojim suprugom proizvodi domaće pivo, kome je dala neobičan naziv „Međed“.

Sve je počelo neposredno pred pandemiju virusa korona, a njihovo pivo, osim Trebinjaca i njihovih gostiju, ovog ljeta pije se i u ugostiteljskim objektima u ostatku Hercegovine.

Ivana kaže da kao diplomirani pravnik nije mogla naći posao, pa je odlučila da potraži novac za pokretanje sopstvenog biznisa posredstvom projekata Zavoda za zapošljavanje RS.

Projekat koji smo uradili suprug i ja je prošao, a onda smo uz pomoć rodbine, prijatelja, kumova uspjeli kupiti opremu i pokrenuti pivaru, objašnjava ona.

Originalan naziv je, priznaje, nastao nakon ankete na društvenim mrežama.

Željeli smo da budemo prepoznatljivi po nekom orginalnom, hercegovačkom imenu. Iz Vojvodine sam i pitali su me kako ću se uklopiti u krševitoj Hercegovini. Različiti su bili prijedlozi kako da nazovemo naš proizvod, a konačan naziv nastao je anketom na društvenim mrežama.

Naš prijatelj, koji ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama, napravio je anketu, a većina je smatrala da je „Međed“ autentičan naziv za ovaj dio Srpske, koji i jeste naše glavno tržište. Odlučili smo da poslušamo glas naroda i nismo se pokajali, priča Ivana.

Zadovoljna je kvalitetom i ukusom njihovog kraft piva, a kaže da je najvažnije da su zadovoljni i oni koji su ga probali.

Mi smo pivopije i željeli smo da uradimo nešto što nam se sviđa. Putujući po većim gradovima probali smo ovakva piva, svidjela nam se punoća ukusa i to nam je dalo ideju da probamo, priča Ivana.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?