Javni poziv za dodjelu plastenika | Agroportal.ba
Agro oglasi

Javni poziv za dodjelu plastenika

Opština Bratunac objavila je danas javni poziv za dodjelu 20 plastenika. Pojedinačne površine 100 metara kvadratnih, sa dodatnom opremom i 20 paketa repromaterijala za uzgoj jagoda. Uz obavezu kandidata da sufinansiraju nabavku od 20 odsto.

plastenika

Foto: Ilustracija

Javni poziv raspisan je na osnovu ciljeva utvrđenih u Strategiji razvoja ove opštine u oblasti poljoprivrede i na osnovu Sporazuma potpisanog između opštine Bratunac i švajcarskog “Karitasa” o realizaciji projekta “Diverzifikacija proizvodnje-plastenička proizvodnja povrća i uzgoj jagode“.

Pročitajte još...   Novom odlukom Vlade RS dozvoljen ograničen rad poljoprivrednim apotekama, trgovcima stočnom hranom, stočnim pijacama

Prema kriterijima iz javnog poziva pravo na učešće u ovom projektu imaju mladi i materijalno ugrožene osobe iz bratunačke opštine. Koje su registrovale poljoprivredna gazdinstva ili pokreću postupak da to učine.

Kandidati treba da posjeduju vlastito ili iznajmljeno zemljište pogodno za plasteničku proizvodnju u blizini mjesta stanovanja. Te da imaju mogućnost navodnjavanja. Ujedno da prisustvuju obaveznoj edukaciji za plasteničku proizvodnju. Te da sufinansiraju nabavku plastenika sa 20 odsto vrijednosti nabavne cijene.

Pročitajte još...   Agrarni budžet RS pretekao FBiH za 13 miliona KM

Rok za podnošenje zahtjeva je 24. maj, a raspodjela plastenika planirana je u julu.

Javni poziv možete preuzeti OVDJE

0Shares
Slične objave
Agro oglasi

Farmofit traži nove radne kolege!

Agro oglasi

CROAGRO međunarodni sajam poljoprivrede 01.12.2022.