Javni poziv za dodjelu plastenika | Agroportal.ba
Agro oglasi

Javni poziv za dodjelu plastenika

Opština Bratunac objavila je danas javni poziv za dodjelu 20 plastenika. Pojedinačne površine 100 metara kvadratnih, sa dodatnom opremom i 20 paketa repromaterijala za uzgoj jagoda. Uz obavezu kandidata da sufinansiraju nabavku od 20 odsto.

plastenika

Foto: Ilustracija

Javni poziv raspisan je na osnovu ciljeva utvrđenih u Strategiji razvoja ove opštine u oblasti poljoprivrede i na osnovu Sporazuma potpisanog između opštine Bratunac i švajcarskog “Karitasa” o realizaciji projekta “Diverzifikacija proizvodnje-plastenička proizvodnja povrća i uzgoj jagode“.

Pročitajte još...   Plastenici za ugrožene porodice u Bijeljini

Prema kriterijima iz javnog poziva pravo na učešće u ovom projektu imaju mladi i materijalno ugrožene osobe iz bratunačke opštine. Koje su registrovale poljoprivredna gazdinstva ili pokreću postupak da to učine.

Kandidati treba da posjeduju vlastito ili iznajmljeno zemljište pogodno za plasteničku proizvodnju u blizini mjesta stanovanja. Te da imaju mogućnost navodnjavanja. Ujedno da prisustvuju obaveznoj edukaciji za plasteničku proizvodnju. Te da sufinansiraju nabavku plastenika sa 20 odsto vrijednosti nabavne cijene.

Pročitajte još...   Malina i šljiva donijele zaradu u 2020. godini

Rok za podnošenje zahtjeva je 24. maj, a raspodjela plastenika planirana je u julu.

Javni poziv možete preuzeti OVDJE

Shares
Slične objave
Agro oglasi

CROAGRO međunarodni sajam poljoprivrede 01.12.2022.

Agro oglasi

Japanska pametna poljoprivreda - registrujte se danas