Mališanu ispunjena najveća želja, na poklon dobio kravu | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Mališanu ispunjena najveća želja, na poklon dobio kravu

Poduzetnik Nihad Melkić iz Velike Kladuše ispunio je najveću želju 10-godišnjem Melvinu Šehiću, koji boluje od teškog oblika dijabetesa, te je porodici ovog dječaka kupio kravu.

Lokalni mediji u ovome gradu nedavno su objavili priču o teškoj sudbini ovog 10-godišnjaka kojem su prije izvjesnog vremena ljekari dijagnosticirali dijabetes tipa 1, zbog čega je primoran da koristi inzulin dva puta dnevno.

Melvin i njegova dvije godine mlađa sestra Sunita rekli su tada da im je najveća želja da imaju kravu i da svaki dan piju svježe i ukusno mlijeko.

Nakon toga, Udruženje dijabetičara u Velikoj Kladuši pokrenulo je akciju kako bi se porodici Šehić kupila krava i poboljšali životni uslovi.

Pročitajte još...   Bosanska Krajina proizvodi za izvoz

Žive od sezonskih poslova

Petočlana porodica, bračni par Emin i Mevla, njihova djeca Melvin i Sunita, te dvogodišnja Lejla, žive u jednoj sobici. Supružnici nemaju stalno zaposlenje, već povremeno rade sezonske poslove i tako se izdržavaju.

Poduzetnik Nihad Melkić odlučio je da im vlastitim sredstvima kupi muznu kravu i tako unese barem tračak radosti u sumorni život ove siromašne porodice.

Kada sam čuo priču o njima i šta dječak želi, srce mi se steglo. Odmah sam odlučio kupiti kravu, a nadam se kako će i ostali poduzetnici i građani pomoći da ovoj divnoj porodici omogućimo koliko-toliko pristojan život.

Ovom prilikom on je pozvao sve koji su voljni da sudjeluju u izgradnji štale u kojoj će krava biti smještena, budući da Šehići takav objekat ne posjeduju.

Pročitajte još...   Pomama za uzgojem kestenja, oraha i lješnika u Velikoj Kladuši

Također, apelu za pomoć odazvali su se i drugi humani ljudi, pa je Šehićima obezbijeđeno drvo za ogrijev, hrana te nešto obuće i odjeće, a za Melvina i Sunitu osigurana je hrana u osnovnoj školi koju pohađaju.

Njih dvoje, inače, svakodnevno pješače do škole po četiri kilometra u jednom pravcu, ali su i pored svega uzorni i dobri učenici.

Svi koji žele da pomognu porodici Šehić više informacija mogu dobiti na telefon 062-956-888 kod Asime Dekić, predsjednice Udruženja dijabetičara Velika Kladuša.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Reakcije na planirani agrarni budžet Republike Srpske

Agro vijesti

Poljoprivrednici semberije najavljuju proteste (VIDEO)