Utorak , 18 Februara 2020
Najnovije vijesti
Početak / Agro reportaže / Marmelada spojila Libijske datule Bosanskom šljivom i jabukom

Marmelada spojila Libijske datule Bosanskom šljivom i jabukom

Amra Ribić je godinama radila na uvozu Libijske datule na BiH tržište, kada je došla na ideju da svoj uvoz poveže sa domaćom proizvodnjom. Tako je rođena ideja za marmeladu od datula, koja se proizvodi u kombinaciji sa domaćom šljivom i jabukom.

Najzdravije voće

Datule su najzdravije voće na svijetu po svom nutritivnom sastavu. Odlučili smo tržištu ponuditi nešto novo. Proveli smo registraciju, istraživanje proizvoda, iskoristili smo tehnološka dostignuća. Danas – nakon skoro godinu dana priprema, ulazimo na tržište i pronalazimo kupce.

Uspjeli su već ući u kuće zdrave hrane u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Gradačcu, a uskoro će se ova marmelada naći i na policama vodećih tržnih centara.

Narudžbe iz inostranstva

Isplati se čekati i biti strpljiv na našem tržištu. Ovog vikenda smo uz podršku USAID/Sweden FARMA II projekta imali priliku predstaviti svoje proizvode na Sarajevo Holiday Marketu, a učestvovali smo i na Sajmu privrede na Skenderiji. Prilike postoje, te se na ovakvim događajima povezujemo. Dobili smo već i neke narudžbe iz inostranstva, i naša marmelada pod brendom ‘Aurora’ pronalazi svoj prostor na tržištu.

Mnogo rada, ulaganja i vremena

Svima koji kreću o ovakav poduhvat bih preporučila da osiguraju plasiranje proizvoda na području cijele zemlje, te da znaju da iza svakog prepoznatljivog proizvoda stoji mnogo rada, ulaganja i vremena. Ja vjerujem u priču koju sam pokrenula, da ona može donijeti zapošljavanje, te da možemo iskoristiti najbolje što imamo. Ko god je probao, vratio se, i u tome je najveća tajna – ostvariti povjerenje kupca.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Berba_jabuka

Prve berbe jabuka obećavaju dobru godinu

Na plantažama u gradiškom Potkozarju počela je berba ranih sorti jabuke. Prva iskustva sa sortom …