Milk Production under Intensive Conditions | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Milk Production under Intensive Conditions

Milk Production
“Milk Production under Intensive Conditions” je međunarodni online webinar koji će se održati u periodu 10.2.2021 do 24.3.2021.

Organizatori su Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael, izraelska agencija za međunarodni razvoj MASHAV i Ambasada Izraela za BiH sa sjedištem u Tirani.

Više o webinaru:
Produktivnost izraelskog mliječnog stada među najvišima je na svijetu, uprkos nepovoljnim klimatskim uslovima. Ovo je rezultat koordiniranih napora koje vrše svi akteri odgovorni za razvoj sektora. Te stalnog usvajanja inovativnih sistema i tehnologija.
Izraelski mljekarski sektor ističe se kao intenzivan i efikasan sistem. Koji integriše nacionalni uzgojni program zasnovan na stvaranju sveobuhvatne baze podataka o stadima. Vrlo precizno upravljanje ishranom. Kontrolu klime radi smanjenja toplotnog stresa. Te sveobuhvatni zdravstveni program, i primjenu inovativnih tehnologija
Izraelska mljekarska industrija neprestano nadograđuje tehnologije kako bi odgovorila na uslove koji se neprestano mijenjaju. Te kako bi plasirala na tržište široku i raznoliku paletu visokokvalitetnih mliječnih proizvoda. U protekloj deceniji, sektor je implementirao nacionalnu reformu. Koja je usmjerena na smanjenje uticaja mliječnih farmi na okoliš. Kao i na unaprijeđenje efikasnog upravljanja otpadom i osiguravanje održivosti proizvodnje mlijeka.
MIlk production
Ciljevi:
Kurs ima za cilj upoznati učesnike s organizacijom mliječne industrije u Izraelu. Njenih intenzivnih sistema za proizvodnju te analizirati njihovo prilagođavanje uslovima iz kojih učesnici dolaze.
Uslovi:
Kurs je namijenjen svim stručnjacima, državnim službenicima, nevladinim organizacijama, te članovima akademske zajednice koji su uključeni u oblast mljekarske industrije.
Takođe pozivamo donosioce politika, ministre, te načelnike odjeljenja iz svih ministarstava poljoprivrede da nam se pridruže.
Ambasada može preporučiti 5 kandidata iz BiH. Učesnici moraju dobro vladati engleskim jezikom. Učesnicima će trebati pristup svim alatima potrebnim za webinar (računar, kamera, mikrofon, zvučnici i stabilna internetska veza).
Prijave se vrše putem priloženog formulara koji je potrebno ispuniti i poslati najkasnije do 22. januara 2021 na: enci001@gmail.com

Više informacija o kursu možete pronaći u priloženoj brošuri.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Nove tehnologije na novosadskom poljoprivrednom sajmu - Dronovi, roboti, električna vozila...

Agro vijesti

Za nabavku bjeloruskih traktora šest miliona KM