“Mladi u poljoprivredi” za agronome dobojske regije | Agroportal.ba
Agro vijesti

“Mladi u poljoprivredi” za agronome dobojske regije

Mreža mladih agropreduzetnika (MMA) u saradnji sa Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata (APCU) organizuje četvrtu po redu radionicu “Mladi u poljoprivredi” u okviru istoimene kampanje.

Cilj radionice je prezentacija mogućnosti koje nudi APCU kroz projekat IFAD-a, a odnosi se na subvecionisano zapošljavanje pripravnika koji imaju diplomu Poljoprivrednog ili Tehnološkog fakulteta i mlađi su od 35 godina. ali i prezentacija ostalih dostupnih projektnih poziva koji mogu da doprinesu razvoju poljoprivrednih gazdinstava, preduzeća i zadruga čiji nosioci su mladi ljudi.

Pročitajte još...   "Budućnost Maline" - Prvi kongres malinarstva Federacije BiH

Radionica se održava u petak, 26. aprila u hotelu Terme Ozren i prvenstveno je namjenjena mladim nezaposlenim agronomima i mladim poljoprivrednim proizvođačima dobojske regije od Brčkog, Donjeg Žabara i Pelagićeva do Šamca, Modriče, Doboja, Broda i Teslića.

Svojim prisustvom na radionici mladi agronomi i poljoprivredni proizvođači postaju i dio Mreže mladih agropreduzetnika koja djeluje u interesu mladih u poljoprivredi i svojim članovima omogućava stručne obuke u zemlji i inostranstvu, predavanje, nagrade za najbolji agrobiznis, projektnu podršku i dr.

Pročitajte još...   Pijačni barometar 23.11.2021. godine

Za više informacija možete se obratiti na agripreneur@agro.unibl.org.

Prijavni link za potvrdu učešća: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSea3ONTmUQbGe3KwkGsnmLa0uldMCJrLR1-PfCZpZ4FtAxiuA/viewform?usp=sf_link

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Zajednički nastup na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Agro vijesti

Brčko: Poziv poljoprivrednicima da ažuriraju zahtjeve za podsticaj