Moguće povećanje podsticaja u ovčarstvu | Agroportal.ba
Agro vijesti

Moguće povećanje podsticaja u ovčarstvu

Pomoćnik ministra za poljoprivredu Republike Srpske Zoran Maletić izjavio je da će se nastojati da budu povećani podsticaji u ovčarstvu koji su godinama 10 KM po grlu, te naveo da će izrada pravilnika o podsticajima u poljoprivredi za narednu godinu početi krajem novembra da bi bio završen krajem januara.

Obavićemo potrebne konsultacije sa udruženjima poljoprivrednika i pokušaćemo da uvažimo njihove primjedbe i sugestiju prilikom izrade pravilnika.

rekao je Maletić, koji je sa pomoćnikom ministra za poljoprivredu Draganom Kneževićem u Pelagićevu posjetio ovčarsku farmu i ribnjak za uzgoj šaranske mlađi.

Pročitajte još...   Analiza zemljišta o trošku Grada Bijeljine

Maletić, koji je sa vlasnicima Cvijanom Malinovićem i Milenkom Mirićem razgovarao o problemima i izazovima u poljoprivrednoj proizvodnji u kontekstu priprema za izradu pravilnika o podsticajima u poljoprivredi za 2021, podsjetio je da Ministarstvo daje podsticaje i na kapitalne investicije.

Proizvođači moraju da shvate da moraju da imaju dozvolu za objekte koje grade. To njima malo pravi problem. Pokušaćemo da im olakšamo tu situaciju.

rekao je Maletić.

On je istakao da su do prije dvije godine dodjeljivani i podsticaji za uzgoj šaranske mlađi, te da se sada daju samo na izgradnju i rekonstrukciju postojećih ribnjaka i nabavku opreme.

Pročitajte još...   U Donjem Žabaru se proizvede najviše jaja "po glavi stanovnika" u Evropi

Maletić je naglasio da je Vlada Republike Srpske posredstvom Ministarstva poljoprivrede ove godine isplatila više od 550.000 KM podsticaja poljoprivrednicima u Pelagićevu.

Od 2015. do 2019. godine isplatili smo 3.600.000 KM direktnih podsticaja za poljoprivredu i 2.200.000 KM podsticaja na ime kapitalnih investicija.

naveo je Maletić.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH

Agro vijesti

Bošnjački političari uništavaju primarnu poljoprivredu