Na bari Tišina održano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Na bari Tišina održano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak
Na bari Tišina je organizovano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak na kojoj je učestovalo 31 ribolovaca iz Šamca, Domaljevca, Modriče, Odžaka i Modriče, te 25 polaznika škole ribolova, piše srpskainfo.

U sklopu manifestacije, čiji je pokrovitelj opština Šamac, održano je i takmičenje u spremanju riblje čorbe i škole ribolova.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je istakao da je ovo prva od predviđenih 10 manifestacija koje će biti održane do kraja avgusta u okviru “Šamačkog ljeta”.

Pročitajte još...   Zbog poplava za jedan dan ostao bez svega, četiri godine kasnije ima farmu sa 400 goveda

Milićević je sa predsjednikom Sportsko ribolovnog društva “Šamac” Zlatkom Bendarevićem otvorio stazu za pecanje u dužini od 300 metara za čiju izgradnju je opština izdvojila 9.000 KM, a ovo društvo 3.000 KM.

Moramo učiniti sve da baru Tišina, koja je biser prirode, još bolje infrastrukturno pripremimo i omogućimo sve uslove za nesmetan razvoj ribolovnog turizma, rekao je Milićević.

Bendarević je rekao da ova manifestacija polako postaje turistička atrakcija.

Nadamo se da ćemo uspjeti da uredimo baru i sačuvamo je od elementarnih nepogoda, kaže Bendarević.

On je dodao da su Društvo “Šamac” i opština za 25 polaznika škole pecanja obezbijedili ribolovne dozvole, štapove za pecanje i zahvalnice.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

U Semberiji nestašica meda (VIDEO)

Agro vijesti

Sjetva kukuruza u Semberiji zaostaje zbog kiše

Komentariši