Subota , 4 Jula 2020
Početak / Agro reportaže / Na bari Tišina održano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Na bari Tišina održano takmičenje u lovu ribe udicom na plovakNa bari Tišina je organizovano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak na kojoj je učestovalo 31 ribolovaca iz Šamca, Domaljevca, Modriče, Odžaka i Modriče, te 25 polaznika škole ribolova, piše srpskainfo.

U sklopu manifestacije, čiji je pokrovitelj opština Šamac, održano je i takmičenje u spremanju riblje čorbe i škole ribolova.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je istakao da je ovo prva od predviđenih 10 manifestacija koje će biti održane do kraja avgusta u okviru “Šamačkog ljeta”.

Milićević je sa predsjednikom Sportsko ribolovnog društva “Šamac” Zlatkom Bendarevićem otvorio stazu za pecanje u dužini od 300 metara za čiju izgradnju je opština izdvojila 9.000 KM, a ovo društvo 3.000 KM.

Moramo učiniti sve da baru Tišina, koja je biser prirode, još bolje infrastrukturno pripremimo i omogućimo sve uslove za nesmetan razvoj ribolovnog turizma, rekao je Milićević.

Bendarević je rekao da ova manifestacija polako postaje turistička atrakcija.

Nadamo se da ćemo uspjeti da uredimo baru i sačuvamo je od elementarnih nepogoda, kaže Bendarević.

On je dodao da su Društvo “Šamac” i opština za 25 polaznika škole pecanja obezbijedili ribolovne dozvole, štapove za pecanje i zahvalnice.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Počela berba duvana u Šamcu

Poljoprivredna zadruga “Obudovac”, koja je ove godine ugovorila proizvodnju duvana sa 42 proizvođača, počela je …

Komentariši