Najavljeni projekti u 2020 godini u vrijednosti 29 miliona KM | Agroportal.ba
Agro vijesti

Najavljeni projekti u 2020 godini u vrijednosti 29 miliona KM

Јedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske planira da u ovoj godini realizuje projekte u ukupnoj vrijednosti od 29 miliona KM, izjavio je direktor ove jedinice Stefan Mitrović.

Riječ je o projektima iz oblasti navodnjavanja, zaštite od poplava rijeke Drine, sanacije klizišta, rehabilitacije i izgradnje lokalne infrastrukture, te razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima.

Važno je napomenuti da je u toku priprema novih projekata u oblasti jačanja poljoprivredne konkurentnosti i institucionalnih kapaciteta, te Program integrisanog razvoja koridora rijeke Save i Drine, te jedan projekat u oblasti šumarstva, naglasio je Mitrović.

On je naveo da je Ministarstvo, odnosno Јedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata, tokom prošle godine realizovala više projekata u oblasti ruralnog razvoja, poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede i otklanjanja štete od poplava.

Riječ je o projektima čija realizacija traje u prosjeku pet do šest godina. Јedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata je tokom 2019. utrošila 39.475.000 KM, rekao je Mitrović.

Mitrović je naveo da se radilo o projektu razvoja navodnjavanja u visini od 8.213.000 KM, projektu razvoja ruralnog poslovanja 10.534.000 KM, hitnom projektu oporavka od poplava 15.973.000 KM, programu razvoja konkurentnosti od 1.073.000 KM.

Pročitajte još...   Procijeniti štetu na poplavljenim područjima

On je rekao da je rađeno i na projektu zaštite od poplava rijeke Drine u koji je utrošeno 3.160.000 KM, projektu održivog upravljanja šumama i krajolicima od 481.000 KM i regionalnom projektu upravljanja vodama u slivu rijeke Drine od 21.000 KM.

Pročitajte još...   Sweden/USAID FARMA II projekt poziva male biznise da se uključe u kampanju Hrana Gurmana

Izvor 

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ode šećerana, i šta ćemo sad?

Agro vijesti

Za litar nafte treba da prodaju četiri litra mlijeka