Nezadovoljni poljoprivrednici FBiH: Mogući protesti, razočarani smo | Agroportal.ba
Agro vijesti

Nezadovoljni poljoprivrednici FBiH: Mogući protesti, razočarani smo

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH osudilo je stav pojedinih članova Savjeta ministara BiH koji su juče na sjednici glasali protiv Prijedloga odluke o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz određenih proizvoda porijeklom iz zemalja članica Evropske unije.

Zaštita domaće proizvodnje, napominju, treba biti prioritet svake državne institucije, dok je, kako kažu, na jučerašnjem glasanju očigledno prevagnuo pritisak od uvoznih lobija.

Razočarani smo pogotovo činjenicom što je odluka odbijena glasovima ministara iz reda bošnjačkog naroda (Bisera Turković, Selmo Cikotić, Sifet Podžić), koji se u svojim izjavama redovno predstavljaju kao najveći zaštitnici Bosne i Hercegovine. Njihovo jučerašnje glasanje dokaz je da su im interesi pojedinaca preči od interesa ujedinjenih poljoprivrednika iz oba bh. entiteta.

navode iz Udruženja poljoprivrednika FBiH u saopštenju za javnost.

Pročitajte još...   Za razvoj poljoprivrede 1,2 milion KM

Narednih dana biće održan vanredni sastanak udruženja poljoprivrednika iz cijele BiH na kojem će donijeti odluku o daljnjim koracima.

Kao što smo već najavili, ukoliko do 25. februara naši zahtjevi ne budu usvojeni, doći će do blokade graničnih prijelaza, a razmotrit ćemo i proteste ispred zgrade Vijeća ministara.

saopšteno je iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Pročitajte još...   Loša godina za proizvođače jagoda na prostoru Tuzlanskog kantona

Izvor: Fena

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Bratunac: "Dani maline" u junu, već stižu prijave izlagača

Agro vijesti

"Mladi u poljoprivredi" za agronome dobojske regije

1 Comment

Comments are closed.