Od 1. marta počinju pripreme za proizvodnju u “Žitoprometu” | Agroportal.ba
Agro vijesti

Od 1. marta počinju pripreme za proizvodnju u “Žitoprometu”

Žitopromet
Bijeljinski “Žitopromet” od 1. marta počeće pripreme za proizvodnju, nakon što je nepokretnu imovinu ovog nekadašnjeg mlinsko-prerađivačkog giganta za 3,1 milion KM kupila fočanska kompanija “Pavgord”.

Miloš Stevanović je rekao da se “Žitopromet” vraća u poslovne aktivnosti i počinje da radi kao što je radio i u najbolja vremena, a u planu je i zapošljavanje.

Kreće se 1. marta u remont kompletnog postrojenja, priprema proizvodnje i počinje otkup pšenice, kukuruza. `Pavgord`, kao kompletan investitor, vodiće cijelu priču, želi da nastavi sav taj posao. Njegov plan je da se sve vrati u normalnu proizvodnju kao što je bilo u najbolja “Žitoprometova” vremena.

Prema njegovim riječima, imovina je kupljena na tenderu organizovanom prošle sedmice sa rokom do prošlog petka, gdje se “Pavgord” jedini prijavio i prošao, te kupio kompletnu nepokretnu imovinu.

Pročitajte još...   Stočna pijaca Bijeljina 20.02.2018.
Prvi problemi

Problemi u nekadašnjem mlinsko-prerađivačkom gigantu “Žitopromet” pojavili su se prije dvije godine. U septembru 2018. godine silosi ovog preduzeća bili su puni pšenice, ali su pogoni stajali, jer ratarima nije bio plaćen rod.

Zbog neisplaćenih plata i doprinosa radnici su tada stupili u štrajk. Problemi su trajali godinu dana, a otvaranje stečaja u decembru 2019. godine omogućeno je zajedničkim angažmanom sindikata radnika i novog investitora, kompanije “Pavgord”.

Pročitajte još...   Očekivani prinos pšenice pet tona po hektaru

Na ročištu u februaru 2020. godine priznato je 6,2 miliona KM potraživanja “Žitoprometa”, od čega 4,8 miliona KM kompaniji “Pavgord“.

“Pavgord” je i ranije učestvovao u postupku u vezi sa prodajom pokretne imovine i sada je kupio i svu nepokretnu imovnu “Žitoprometa”.

Stevanović je podsjetio da je “Pavgord” investirao i kupio sa grupom investitora Našu banku, te, kako je naveo, planira dalje investicije u održive biznise.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Na policama marketa sve više domaćeg povrća

Agro vijesti

Temperature blizu 40-og podioka, poljoprivrednici strahuju od posljedica