Odluka o uvođenju prelevmana sljedeće sedmice
Agro vijesti

Odluka o uvođenju prelevmana sljedeće sedmice

Odluka o uvođenju prelevmana

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da će se inicijativa o uvođenju prelevmana razmatrati početkom sljedeće sedmice. Te da postoje realne šanse da je Savjet ministara i prihvati.

Tegeltija je na poslaničko pitanje Jasmina Emrića /A-SDA/ u vezi sa ovom temom odgovorio da sve inicijative u BiH prvo počnu u medijima. Pa onda dođu u institucije i da to najčešće nisu realni zahtjevi.

O inicijativi u vezi sa ograničenjem uvoza svježeg i rashlađenog mesa govedine i svinjetine entitetski ministri poljoprivrede i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara nekoliko puta su održali sastanke i od njih smo čuli da je u BiH smanjen uvoz pomenute robe u prošloj godini u odnosu na 2019. godinu, a da je povećan izvoz iz BiH iste te vrste mesa. Tako da nije ni bilo potrebe za uvođenjem određenih zaštitnih mjera, rekao je Tegeltija u Sarajevu.

On je podsjetio da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac prihvatio inicijativu iz resornog ministarstva u Vladi Republike Srpske da se uvedu određena ograničenja na pomenute vrste mesa, što je i proslijedio Savjetu ministara na razmatranje.

Pročitajte još...   Teška godina za poljoprivrednike, u BiH proizvedeno 20.000 tona maline

Prema njegovim riječima, sada se čeka na kompletiranje materijala. Tako da ova inicijativa neće biti na dnevnom redu sjednice 03.02.2021. Savjeta ministara, ali će se sigurno naći na narednoj sjednici, početkom sljedeće sedmice.

Savjet ministara će razmotriti ovo pitanje i mislim da postoji dovoljno spremnosti da Savjet ministara prihvati prijedlog Vlade Republike Srpske, naveo je Tegeltija.

Izvor: Glas Srpske

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Popis poljoprivrede koči politika

Agro vijesti

Izvoz mesa u Tursku ponovo od ove sedmice