Održana terenska obuka za uzgajivače jagode | Agroportal.ba
Agro vijesti

Održana terenska obuka za uzgajivače jagode

jagoda

Članovi Stručne službe za proizvodnju jagodičastog voća firme “Malina” iz Bratunca, u saradnji sa Ambasadom Holandije u BiH i Univerzitetom Istočno Sarajevo, organizovali su stručnu prezentaciju i terenski obilazak i obuku bratunačkih uzgajivača jagode.

Ova aktivnost organizovana je radi praktične obuke i upoznavanja uzgajivača jagode o najnovijim tehnologijama proizvodnje ovog voća, kako u zaštićenom, tako i otvorenom prostoru.

Saopšteno je iz “Maline”.

Pročitajte još...   Od danas preventivna kampanja za vozače traktora

Holandski poljoprivredni ekspert Stefan Timermans na terenu je praktično pokazivao kako uzgajivači iz Holandije vrše analizu biljaka i zemljišta sa ciljem normiranja prehranjivanja i dodavanja mikroelemenata u zasadima jagode, kao i načine navodnjavanja ove kulture.

Bila je ovo jedinstvena prilika i za predstavnike Poljoprivredne savjetodavne službe `Maline` da razmijene iskustva iz oblasti proizvodnje jagodičastog voća sa stručnjakom iz Holandije i da steknu nova znanja, što je izuzetno značajno za njihov savjetodavni rad i obuku lokalnih proizvođača da unaprijedi proizvodnju.

Pokrovitelj ove prezentacije, koja je održana proteklog vikenda, bila je Ambasada Holandije u BiH u okviru promocije i upoznavanja proizvođača sa principima cirkularne poljoprivredne proizvodnje.

Pročitajte još...   Kasni berba jagoda, tek su u fazi cvijetanja

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH

Agro vijesti

Bošnjački političari uništavaju primarnu poljoprivredu