Otvoren osmi sajam privrede u Modriči | Agroportal.ba
Agro vijesti

Otvoren osmi sajam privrede u Modriči

U Modriči će tokom naredna dva dana biti održan Osmi sajam privrede, na kojem će se iz oblasti privrede, poljoprivrede, ugostiteljstva i turizma predstaviti 218 izlagača iz 28 gradova Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Brčko distrikta, prenosi Srna.rs

[tie_full_img][/tie_full_img]

Slavko Stojić, direktor Razvojne agencije opštine Modriča, koja je sa opštinom organizator manifestacije, rekao je Srni da je ovo osmi Sajam, koji će biti održan na 5.800 metara kvadratnih izložbenog prostora, od čega će u zatvorenom prostoru biti 1.000 metara kvadratnih.

Pročitajte još...   Ledena rosa uništila voće i povrće

Stojić je istakao da će paralelno biti održan i sajam poljoprivrednog preduzetništva i stočarstva, pčelarstva, biće predstavljene turističke ponude sa ukupno 89 izlagača, te održane konferencije o aktuelnim temama iz oblasti preduzetništva i poljoprivrede, kao i poslovni susreti, uz bogat kulturno-umjetnički program.

Manifestaciju pod nazivom “Osmi sajam privrede Modriča 2017” otvoriće ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, najavljeno je iz ovog ministarstva.

Otvaranju sajma prisutvovaće ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, te predstavnici opština, institucija i organizacija u okruženju.

Pročitajte još...   Berba šljive u BiH u punom je jeku

Broj izlagača na Osmom sajmu privrede veći je za 36 u odnosu na prošlu godinu.

Prema podacima lokalne Razvojne agencije, najveći broj izlagača na modričkom Sajmu bio je 2015. godine, kada je proizvode i usluge predstavilo 220 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Uprkos katastrofalnim poplavama 2014. godine, na Sajmu privrede je te godine učestvovalo 170 izlagača.

Izvor: Srna

 
Shares
Slične objave
Agro vijesti

Cijena proizvodnje hrane raste - prijeti li nam nestašica povrća?

Agro vijesti

Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka