Podrška proizvođačima jagodastog voća širom BiH | Agroportal.ba
Agro vijesti

Podrška proizvođačima jagodastog voća širom BiH

USAID/Sweden Farma II projekt krajem ovog mjeseca organizira treninge o održivosti proizvodnje jagodastog voća u Jablanici, Tuzli, na Palama, u Rogatici i Bratuncu. 

Iz USAID-a poručuju da su obuke prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup i plasman, prvenstveno maline, ali i ostalog jagodastog voća, upoznaju o aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji.

Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura.

Treninzi su otvoreni za učešće. Prvi će biti održan 18. februara u 11.00 sati u sali Opštine Rogatica. Zatim 19.februara u 10.00 sati u sali Opštine Pale, 20.februara u 11.00 sati u sali Općine Jablanica. Kao i 21. februara u 11.00 sati u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla te 22. februara u 10.30 sati u prostorijama Doma kulture opštine Bratunac.

Pročitajte još...   Priručnik za proizvođače mlijeka

Iz USAID/Sweden Farma II pozivaju sve zainteresirane da se odazovu na poziv. Te uzmu učešće u programu koji će osigurati buduće uvezivanje proizvođača u sektoru jagodastog voća. Kao i omogućiti efikasniju proizvodnju i razmjenu dobrih praksi za bolje rezultate u ovoj godini.

Pročitajte još...   Dodijeljeni certifikati polaznicima obuke po “Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta za 2019. godinu”

Projekt se realizira u saradnji sa Upravom BiH za zaštitu zdravlja bilja, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Te Savezom poljoprivrednih udruženja Jablanica, Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i Regionalnom savjetodavnom službom Bratunac.

 

Shares
Slične objave
Agro vijesti

U Semberiji nestašica meda (VIDEO)

Agro vijesti

Sjetva kukuruza u Semberiji zaostaje zbog kiše