Petak , 29 Maja 2020
Početak / Agro vijesti / Podrška proizvođačima jagodastog voća širom BiH

Podrška proizvođačima jagodastog voća širom BiH

USAID/Sweden Farma II projekt krajem ovog mjeseca organizira treninge o održivosti proizvodnje jagodastog voća u Jablanici, Tuzli, na Palama, u Rogatici i Bratuncu. 

Iz USAID-a poručuju da su obuke prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup i plasman, prvenstveno maline, ali i ostalog jagodastog voća, upoznaju o aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji.

Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura.

Treninzi su otvoreni za učešće. Prvi će biti održan 18. februara u 11.00 sati u sali Opštine Rogatica. Zatim 19.februara u 10.00 sati u sali Opštine Pale, 20.februara u 11.00 sati u sali Općine Jablanica. Kao i 21. februara u 11.00 sati u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla te 22. februara u 10.30 sati u prostorijama Doma kulture opštine Bratunac.

Iz USAID/Sweden Farma II pozivaju sve zainteresirane da se odazovu na poziv. Te uzmu učešće u programu koji će osigurati buduće uvezivanje proizvođača u sektoru jagodastog voća. Kao i omogućiti efikasniju proizvodnju i razmjenu dobrih praksi za bolje rezultate u ovoj godini.

Projekt se realizira u saradnji sa Upravom BiH za zaštitu zdravlja bilja, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Te Savezom poljoprivrednih udruženja Jablanica, Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i Regionalnom savjetodavnom službom Bratunac.

 

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Inovacija u prodaji voća i povrća

Zadruga Bios iz Visokog je upravo lansirala web platformu eBios.ba, kako bi uspostavila redovne isporuke …