Utorak , 14 Jula 2020
Početak / Agro vijesti / Usvojeni podsticaji za poljoprivredu

Usvojeni podsticaji za poljoprivredu

Na sjednici Skupštine grada Zvornika, odbornici su usvojili Prijedlog programa korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje i Prijedlog programa zajedničke komunalne potrošnje u iznosu od 939.000 KM.

Usvojeni Program sadrži obim i kvalitet održavanja i obnavljanja pojedinih komunalnih objekata i uređaja i obavljanja brojnih usluga. Podršku Programu dali su i odbornici opozicionog SDS-a, naglasivši da je nepotpun.

Svjedoci smo da se iz dana u dan pojavljuju nove divlje deponije. Takođe, gradonačelnik je rekao da je u pitanju milionski projekat uklanjanje velike deponije. Ali smatram da je jako malo odvojiti 30.000 KM za uklanjanje divljih deponija – riječi su Bojana Lukića, odbornika SDS-a.

Za sanaciju najveće divlje deponije u toku je izrada idejnog rješenja. Nakon toga će uslijediti dalji koraci, ističe gradonačelnik Zoran Stevanović.

Kao period predviđen za traženje sredstava odredili smo do kraja ove kalendarske godine, a ako se to ne desi, bićemo prinuđeni da ulazimo u kreditno zaduženje kako bismo to sami finansirali.

Imajući u vidu da je problem divljih deponija u Zvorniku godinama prisutan, razmišlja se i o pooštravanju kaznene politike.

Prijave su skroz malobrojne, pa se mi dovijamo na razne načine da saznamo ko stvara nove deponije – tvrdi Goran Pisić, načelnik Komunalne policije Zvornik.

Na današnjoj sjednici, odbornik SDS-a Nenad Prodanović istupio je iz stranke i od sada će nastupati kao nezavisni odbornik.

Izvor: rtrs.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Loša godina za zvorničke pčelare

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika i bolesti pčelinjih društava ova godina je bila jako loša za …