Poljoprivrednici Distrikta traže hitnu isplatu preostalih, ali i dijela podsticaja za ovu godinu | Agroportal.ba
Agro vijesti

Poljoprivrednici Distrikta traže hitnu isplatu preostalih, ali i dijela podsticaja za ovu godinu

Udruženje poljoprivrednika Brčko distrikta, čelnicima ovdašnje izvršne i zakonodavne vlasti, uputilo je zahtjev u kojem traži hitnu isplatu preostalih 20 procenata podsticaja za minulu godinu, te 60 procenata novca namjenjeneog podsticajima za ovu godinu, uz prihvatanje dokumentacije koja je priložena za 2019. godinu.

Prvo što zahtjevamo jeste da proizvođači ne moraju posebno potpisivati Rješenja o preostalih 20 procenata novca za prošlogodišnje podsticaje, već da se isplata vrši automatski. Drugo, tražimo da se odmah krene i u proceduru isplate bar 60 posto podsticaja za 2020. godinu, za šta je već odvojeno osam miliona maraka u budžetu Distrikta, a da osnov za to budu naši zahtjevi iz 2019. godine, rekao je potpredsjednik Udruženja poljoprivrednika Distrikta Mišo Kojić. Ovakva praksa je već primjenjena u oba entiteta, te u susjednim državama, tvrde u udruženju.

Nama je novac potreban što hitnije zbog ove pandemije i praktično nemogućnosti da prodajemo proizvedeno, a sjetvu moramo završiti, i uopšte održati proizvodnju ove godine. Potrebna, preostala poravnanja oko podsticaja, završili bi eventualno do kraja tekuće godine, precizirao je Kojić.

Izvor 

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Objavljen Pravilnik o uslovima podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2023. godinu

Agro vijesti

Prvi međunarodni kongres živinarstva/peradarstva iduće godine