Poljoprivrednici u Laktašima planiraju brendiranje proizvoda | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Poljoprivrednici u Laktašima planiraju brendiranje proizvoda

jagoda

Poljoprivrednici u Laktašima sve više su aktivni. Osim napora da obezbijede adekvatne novčane podsticaje, u planu je i brendiranje pojedinih poljoprivrednih proizvoda.

Na predlog Udruženja prošle godine prvi put iz opštinskog budžeta izdvojeno je 20.000 maraka za subvencije proizvedenom i prodatom povrću.

Ove godine takođe podržavamo tu mjeru. A uveli smo i podršku za prodano voće i trudimo se da na različite načine sveobuhvatno podstičemo sve naše poljoprivredne proizvođače. Rekao je Darko Adžaip, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Laktaši.

Dragiša Stanivuković, predsjednik Udruženja poljoprivrednika opštine Laktaši, istakao je da je 17 ljudi dobilo podsticaje, u oblasti povrtarsva. A za kvalifikaciju 14 ljudi, te dodao da se ide ka povećanju podrške. 

Pročitajte još...   Eko proizvodi gazdinstva Veselčić jedinstveni u BiH

Poljoprivrednici opštine aktivni su učesnici međunarodnih projekata koji za cilj imaju brendiranje i promociju poljoprivrednih proizvoda.

Trenutno je riječ o repromaterijalima i plastenicima za mlade, kao i podrška brendiranju nekih proizvoda, pojasnio je Darko Bašić, poljoprivrednik iz Kadinjana.

Manifestacija “Dani povrća”, biće održana 21. jula prvi put u opštini Laktaši i sad, poslije ove Skupštine, idemo prema realizciji te ideje koja će biti na republičkom nivou, istakao je poljoprivrednik iz Kosjerova, Miloš Košpić.

U ovoj godini za podsticaje poljoprivrednoj proizvodnji u budžetu opštine obezbijeđeno je 222.000 maraka.

Pročitajte još...   Dedić i Ito o saradnji Japana i BiH

Izvor: RTRS.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''