Vlada Brčko distrikta usvojila izmjene programa samozapošljavanja u poljoprivredi | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Vlada Brčko distrikta usvojila izmjene programa samozapošljavanja u poljoprivredi

Na 58. sjednici Vlada Brčko distrikta BIH, je usvojila “Odluku o izmjeni i dopuni Programa samozapošljavanja u poljoprivredi za 2018. godinu”. 

samozapošljavanja_u_poljoprivredi

Samozapošljavanja u poljoprivredi

Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, rekao je da je odluka izmijenjena kako bi program bio u potpunosti primjenjiv.

Program predviđa 500 hiljada konvertibilnih maraka i iznosi koji se mogu dobiti su od 15 do 20 hiljada konvertibilnih maraka. Svi oni koji se nalaze na aktivnoj evidenciji Zavoda za zapošljavanje mogu se prijaviti i učestvovati. Potrebno je da se opredijele za oblast poljoprivredne proizvodnje koja je navedena u ovom programu. Kao i da prisustvuju obuci koju će naše Odjeljenje provesti.

Pročitajte još: Intervju Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH

Nenamjensko trošenje biće sankcionisano

Potrebno je da urade biznis plan i predaju, a nakon toga komisija će izvršiti analizu i na osnovu ispunjenih uslova oni će biti odabrani. Pretpostavlja se da će ovaj projekat moći koristiti 25 do 30 korisnika. Takođe, formiraće se i komisija koja će pratiti implementaciju odabranih. Te ukoliko neko ne upotrijebi namjenski sredstva, tražit će se da se sredstva vrate, pojasnio je Gajić.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)