Vlada Brčko distrikta usvojila izmjene programa samozapošljavanja u poljoprivredi | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Vlada Brčko distrikta usvojila izmjene programa samozapošljavanja u poljoprivredi

Na 58. sjednici Vlada Brčko distrikta BIH, je usvojila “Odluku o izmjeni i dopuni Programa samozapošljavanja u poljoprivredi za 2018. godinu”. 

samozapošljavanja_u_poljoprivredi

Samozapošljavanja u poljoprivredi

Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, rekao je da je odluka izmijenjena kako bi program bio u potpunosti primjenjiv.

Program predviđa 500 hiljada konvertibilnih maraka i iznosi koji se mogu dobiti su od 15 do 20 hiljada konvertibilnih maraka. Svi oni koji se nalaze na aktivnoj evidenciji Zavoda za zapošljavanje mogu se prijaviti i učestvovati. Potrebno je da se opredijele za oblast poljoprivredne proizvodnje koja je navedena u ovom programu. Kao i da prisustvuju obuci koju će naše Odjeljenje provesti.

Pročitajte još: Intervju Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH

Nenamjensko trošenje biće sankcionisano

Potrebno je da urade biznis plan i predaju, a nakon toga komisija će izvršiti analizu i na osnovu ispunjenih uslova oni će biti odabrani. Pretpostavlja se da će ovaj projekat moći koristiti 25 do 30 korisnika. Takođe, formiraće se i komisija koja će pratiti implementaciju odabranih. Te ukoliko neko ne upotrijebi namjenski sredstva, tražit će se da se sredstva vrate, pojasnio je Gajić.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''