Poljoprivrednicima u ovoj godini na raspolaganju 1,7 miliona KM | Agroportal.ba
Agro vijesti

Poljoprivrednicima u ovoj godini na raspolaganju 1,7 miliona KM

U okviru Projekta EU4 biznis zainteresovanim poljoprivrednicima u ovoj godini na raspolaganju je 1,7 miliona KM bespovratnih sredstava pretpristupnih fondova. Za korištenje ovog novca potrebno je ispuniti stroga pravila.

Porodica Panić iz Gornjih Podgradaca zainteresovana je za kreditna sredstva kojima bi proširili kapacitete za preradu voća.

Pozdravljam ovaj projekat i vrlo je interesantan. Prvo u šta bih uložio jeste prerada voća za dobijanje cijeđenog soka – kaže Simo Panić iz Gornjih Podgradaca.

Bespovratna kreditna sredstva od koristi bi bili i svinjogojcima.

To danas jesu realitivno mala sredstva. Otvara se novo poglavlje koje će se dešavati 2020. i narednih godina – rekao je Mišo Maljčić, predsjednik Udruženja tovljača svinja Republike Srpske.

Direktni korisnici finansijske podrške mogu biti kompanije, farmeri. Kao i preduzetnici i brzorastuće firme koji ispunjavaju vrlo složene uslove prema finansijskim standardima Evropske unije.

Poljoprivredni proizvođači su vidjeli da su to teški uslovi, međutim ništa nije neostvarivo uz podršku i samog minstarstva i lokalnih zajednica – istakao je Dragan Malinović, rukovodilac Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, PЈ Gradiška.

Bogdan Vicanović, direktor Razvojne agencije Gradiška rekao je da ova agencija je tu da pomogne prilikom informisanja u vezi sa pomenutim projektom ali i prilikom izrade biznis planova i same projektne aplikacije.

Pročitajte još...   U jesenjoj sjetvi zasijan 34.601 hektar

Projekat EU4 biznis koji traje do marta 2022. godine, ukupne vrijednosti 16,1 miliona evra zajednički sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka.

Izvor: RTRS.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ministar Dedić potpisao ugovore za sufinansiranje projekata u poljoprivredi vrijedne 450.000 KM

Agro vijesti

U FBiH nema vakcina i ušnih markica za sitnu stoku