Četvrtak , Septembar 19 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Poljoprivrednicima u RS dostupne dodatne količine regresiranog goriva

Poljoprivrednicima u RS dostupne dodatne količine regresiranog goriva

Od danas poljoprivredni proizvođači mogu preuzeti dodatne količine regresiranog goriva po cijeni nižoj za 0,60 KM od maloprodajne na benzinskim pumpama širom Republike Srpske, u sklopu mjera Vlade Republike Srpske kojima se pomaže zasnivanje novog ciklusa proizvodnje.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske potpisalo je ugovore sa 39 distributera nafte, a pravo na sredstva podrške za regresiranje dizel-goriva ostvaruju registrovana poljoprivredna gazdinstva, koja do 31. decembra tekuće godine izvrše kupovinu dizel-goriva u količini od 20 litara goriva po hektaru.

Pravo na podršku za zasnivanje novog ciklusa poljoprivredne proizvodnje u 2017/2018. godini ima¬ju poljoprivredna gazdinstva koja imaju aktivan status u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru korisnika podsticajnih sredstava i koja su izvršila prijavu načina korištenja poljoprivrednog zemljišta u 2017. godini.

Sredstva podrške novom ciklusu poljoprivredne proizvodnje realizuju se u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske i definisana su u ukupnom iznosu od 5.000.000 KM.

Izvor: Info Centar Vlada RS

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Uplaćeno 3,2 miliona KM poljoprivrednicima u RS

​Realizujući mjeru Vlade Republike Srpske za podršku zasnivanju novog ciklusa proizvodnje, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i …