Poljoprivrednicima u RS dostupne dodatne količine regresiranog goriva | Agroportal.ba
Agro vijesti

Poljoprivrednicima u RS dostupne dodatne količine regresiranog goriva

Od danas poljoprivredni proizvođači mogu preuzeti dodatne količine regresiranog goriva po cijeni nižoj za 0,60 KM od maloprodajne na benzinskim pumpama širom Republike Srpske, u sklopu mjera Vlade Republike Srpske kojima se pomaže zasnivanje novog ciklusa proizvodnje.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske potpisalo je ugovore sa 39 distributera nafte, a pravo na sredstva podrške za regresiranje dizel-goriva ostvaruju registrovana poljoprivredna gazdinstva, koja do 31. decembra tekuće godine izvrše kupovinu dizel-goriva u količini od 20 litara goriva po hektaru.

Pročitajte još...   Stočna pijaca Bijeljina 10.09.2018. godine

Pravo na podršku za zasnivanje novog ciklusa poljoprivredne proizvodnje u 2017/2018. godini ima¬ju poljoprivredna gazdinstva koja imaju aktivan status u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru korisnika podsticajnih sredstava i koja su izvršila prijavu načina korištenja poljoprivrednog zemljišta u 2017. godini.

Pročitajte još...   Odgovor na suše iz Republike Srpske - set mjera

Sredstva podrške novom ciklusu poljoprivredne proizvodnje realizuju se u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske i definisana su u ukupnom iznosu od 5.000.000 KM.

Izvor: Info Centar Vlada RS

Shares
Slične objave
Agro vijestiPijačni barometar

Pijačni barometar 23.11.2021. godine

Agro vijesti

Pašalić: Dva razloga za skok cijena povrća