Pomoć poljoprivrednicima u Trebinju | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pomoć poljoprivrednicima u Trebinju

Trebinjski Agrarni fond donirao je sjemenski i sadni materijal za deset poljoprivrednika, koji su učestovovali u programu obrade i kultivisanja zapuštenog zemljišta, srpskainfo.

Privođenje zemljišta kulturi

Poljoprivrednicima su podijeljene sadnice voća, sjemena žitarica i đubrivo.

Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda naveo je da su kroz program privođenje zemljišta kulturi, koji je počeo u maju ove godine, za oko 60 zainteresovanih korisnika prvo plaćeni troškovi oranja, krčenja i obrade zemljišta. Agrarni fond se obavezao da im obezbijedi i sadni i sjemenski materijal.

Pročitajte još...   Kompleti za pčelare početnike

Dutina napominje da je ukupna vrijednost projekta 20 hiljada KM. Novac je obezbijeđen iz Agrarnog fonda i gradskog budžeta. Podijeljeno će biti oko tri tone sjemenskog kromipira. Oko hiljadu različitih sjemena ozimih žitarica. Dvije do tri tone vještačkog đubriva i dvije hiljade sadnica voća.

Planiramo da ove godine imamo oko 60 hektara novih poljoprivrednih površina. Njih obrađujemo poljoprivrednom mašinom, koju smo nabavili u maju, naveo je on.

Dutina ističe da je dodatna povoljnost za korisnike ovog programa otkup svih poljoprivrednih proizvoda koje ne budu mogli da prodaju na slobodnom tržištu.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

U Semberiji nestašica meda (VIDEO)

Agro vijesti

Sjetva kukuruza u Semberiji zaostaje zbog kiše