Prazna kasa: Vlada duguje poljoprivrednicima 70 miliona KM | Agroportal.ba
Agro vijesti

Prazna kasa: Vlada duguje poljoprivrednicima 70 miliona KM

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dužno je poljoprivrednicima u Srpskoj oko 70 miliona maraka po osnovu podsticaja iz prošle i ove godine.

Vlast u Srpskoj na sve strane se hvali kako je obezbijedila rekordan agrarni budžet od 180 miliona maraka, ali ne spominje da ne ispunjava preuzete obaveze po tom osnovu.

Iako je prošlo četiri mjeseca u ovoj godini, korisnici podsticaja i dalje čekaju novac za prošlu, što je potvrdio i resorni ministar Savo Minić.

„Dug je oko 70 miliona maraka. Ogroman novac je isplaćen za afričku kugu svinja, a dinamika nije onakva kakva je bila kada je budžet bio 70 miliona maraka. On je sada mnogo veći“, kazao je ministar.

Pročitajte još...   Srbija u problemima: Najplodnija žitnica postaje pustinja?

Dodao je da je svjestan da poljoprivrednici čekaju na svoj novac i isplatu, ali i tvrdi da postoji i razumijevanje sa njihove strane.

Ova izjava ministra potvrđuje da je Republika Srpska u ogromnim finansijskim problemima i da ne može redovno servisirati svoje obaveze, iako ministarka finansija Zora Vidović pokušava da javnost ubijedi u suprotno.

Pročitajte još...   Isplaćeni podsticaji za kapitalne investicije

Nedavno smo objelodanili da je zbog dugovanja obustavljena gradnja parking garaže kod UKC-a, a u pitanje je dovedena i gradnja onkologije zbog milionskih dugova prema izvođaču radova.

Pored ovih, stižu i novi problemi za budžet Srpske. Naime, Srpska je izgubila arbitražni spor sa slovenačkim „Vijaduktom“ kojem će morati isplatiti 90 miliona KM odštete.

 

 

(capital.ba)

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Zajednički nastup na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Agro vijesti

Brčko: Poziv poljoprivrednicima da ažuriraju zahtjeve za podsticaj