Prioritet bolji položaj žena u selima | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Prioritet bolji položaj žena u selima

Za godinu postojanja Udruženje žena “Borike” iz istoimene rogatičke mjesne zajednice postiglo je osnovni cilj. To je unapređenje položaja žena u najvećoj ruralnoj mjesnoj zajednici u toj opštini, glassrpske.

Razvoj ženskog preduzetništva

Rekla je to predsjednica udruženja Ivana Planojević na maloj svečanosti upriličenoj povodom obilježavanja prve godišnjice rada.

Uz početničke teškoće i nesnalaženja, radile smo i radimo na ekonomskom osnaženju naših članica i ostalih žena u Borikama. Putem razvoja ženskog preduzetništva i samozapošljavanja žena. Razvoja seoskog turizma, oživljavanja starih običaja i povezivanja sa sličnim i ostalim udruženjima na području opštine i šire. Cilj nam je vraćanje Borikama imidža kraja koji ima dugu tradiciju u razvoju poljoprivrede i turizma, rekla je Planojevićeva.

Podrška zajednice

Ona je naglasila da je udruženje imalo podršku mjesne zajednice, lokalne uprave i Fondacije za osnaženje žena BiH.

Od finansijske pomoći kupili smo i pred ovogodišnju proljećnu sjetvu podijelili određene količine povrtnog i ostalog sjemena. Nešto materijala za pletenje, heklanje i vezenje. Istakla je Planojevićeva podsjetivši na prigodnu izložbu koju su priredili uz ovu malu svečanost.

Na slavlju se okupilo 20 žena članica udruženja i drugih saradnika. Među zvanicama su bile i predstavnice Udruženja žena “Rogatica” koje će uskoro dočekati 50 godina postojanja. 

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''