Privredni resursi veliki potencijal opštine | Agroportal.ba
Agro vijesti

Privredni resursi veliki potencijal opštine

Na Trećoj privrednoj konferenciji u Višegradu predstavljeni su svi resursi sa kojima ta opština raspolaže. Na području Višegrada u protekloj godini, posao je dobilo 100 radnika.

Јedna od privatnih firmi koja uspješno posluje u opštini Višegrad je fabrika čeličnih užadi Unis-Uša.

Zapošljavamo 70 ljudi sa trendom rasta, a ušli smo i u neke nove investicije. Ako bude sve kako smo planirali i ako budemo pokrenuli proizvodnju u koju već investiramo, nadamo se da ćemo za godinu do dvije zaposliti novih 60 do 70 radnika.

Kaže Saša Mandić, direktor preduzeća Unis-Uša.

Pročitajte još...   Voćari traže još graničnih prelaza

Opština Višegrad imaće podršku Vlade Srpske za razvoj privrede.

Podrška Vlade i resornog ministarstva je neupitna. Višegrad spada u nerazvijene opštine i gledaćemo na sve načine da pomognemo ovoj opštini – poručuje Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske. 

Lokalna vlast u Višegradu pokušava na sve načine da oživi privredu, čime bi se stvorila mogućnost za nova radna mjesta.

Lokalna zajednica će pomoći svim ljudima dobre volje i dobrih namjera koji žele da pokrenu proizvodnju. Stojimo na raspolaganju, a to smo pokazali i u prethodnom periodu i ne vidim razlog zašto tako ne bi bilo i dalje – napominje Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.

A da stvari kreću nabolje, govori podatak da Višegrad iz godine u godinu posjećuje sve više turista.

Višegrad je mjesto koje je primjer kako se razvija turizam. Višegrad ima raznoliku i kavlitetnu turističku ponudu – kaže Dragica Kovač, ministarke trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.

Iz lokalne uprave najavljuju pregovore sa potencijalnim investitorima iz oblasti drvoprerađivačke, metalske i tekstilne industrije koji su zainteresovani za otvaranje pogona u ovoj opštini.

Pročitajte još...   Mlinari najavljuju moguća poskupljenja

Izvor: RTRS.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Đubrivo skraćuje brazdu i umanjuje prinos pšenice

Agro vijesti

Poljoprivredna proizvodnja u prošloj godini značajno smanjena