Prodaja imovine Farmlanda donijela tek 80.000 KM | Agroportal.ba
Agro vijesti

Prodaja imovine Farmlanda donijela tek 80.000 KM

Nakon prve prodaje zaplijenjene imovine Govedarske farme “Farmland” iz Nove Topole obezbijeđeno je svega 80.000 maraka što nije dovoljno za izmirenje cijelog duga bivšim radnicima, glassrpske.

Istakla je ovo advokat Miroslava Drinić koja zastupa 55 bivših radnika “Farmlanda” i dodala da očekuje da će uskoro biti namiren dio duga od ukupno 300.000 koliko ovo preduzeće duguje radnicima.

Nažalost, kupci koji su izlicitirali najveće iznose, nisu uplatili, tako da nije obezbijeđeno procijenjenih 200.000 maraka, koliko smo mislili da će biti. Radnici će se namirivati srazmjerno svom potraživanju. Obračun duga za svakog radnika uradiće vještak finansijske struke i na osnovu toga biće im isplaćen dio duga. Nezahvalno je sada iznositi cifre, ali ja očekujem da će im najkasnije do Božića biti isplaćen dio potraživanja.

Dodala je da zainteresovanih za zaplijenjene stvari ima. Rijetki oni koji se zaista odluče da kupe neku mašinu s obzirom na to da su u veoma lošem stanju.

Pročitajte još...   Banjalučani kreću u sjetvu, preko 550 zahtjeva za sjemenske pakete

Radnici ne gube nadu

Bivša radnica “Farmlanda” Borka Vujmilović ističe da radnici ne gube nadu. Vjeruju da će uskoro na njihove račune leći bar dio novca koje im ovo preduzeće duguje.

Svjesni smo mi da se na licitaciji prodaju stare stvari. To je jedino što je od farme ostalo. Nadamo da će od tog novca koji se obezbijedi bar dio naših dugovanja biti izmiren. S obzirom na to da su praznici svakome bi značilo da dobije bar neki minimalan iznos.

Podsjetila je da joj ovo preduzeće duguje oko 11.000 maraka na ime zarađenih plata i otpremnine, te da je dug prema drugim radnicima i veći od tog iznosa. Vujmilovićeva je istakla da uprava Govedarske farme nije zaposlenima na vrijeme uplaćivala doprinose, tako da mnogi ne mogu ni da se penzionišu.

Pročitajte još...   Pšenica u silosima čeka bolju cijenu

Pustoš u “Farmlandu”, radnici ušli u fabriku

Bivši radnici “Farmlanda” su u pratnji advokata i sudske policije 31. oktobra prvi put ušli u preduzeće i popisali mašine koje su zatekli na farmi. Zatim su 4. decembra su popisali i imovinu koju su zatekli u upravnoj zgradi i garažama u krugu farme. Radnici su još lani dobili sudski spor protiv “Farmlanda” ali ništa nisu uspjeli da naplate. Sva imovina nekadašnjeg giganta je pod hipotekom. “Farmlandu” su još od 2016. blokirani računi zbog neizmirenih milionskih obaveza.

Prodaja

Miroslava Drinić je istakla da je druga prodaja stvari popisanih tokom prve zapljene i prva prodaja mašina iz druge zapljene zakazana za 11. januar u 10 časova u krugu “Farmlanda”.

Kupcima će tada biti ponuđeni džip, nekoliko pokvarenih računara, protivpožarni aparati i poljoprivredne mašine.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Usvojen prijedlog pravilnika o podsticajima u Brčkom

Agro vijesti

Zabranjen uvoz 400 kilograma šljiva iz Sjeverne Makedonije