Pustoš u “Farmlandu”, radnici ušli u fabriku | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pustoš u “Farmlandu”, radnici ušli u fabriku

Bivši radnici Govedarske farme „Farmland“ iz Nove Topole ušli su uz  pomoć sudske policije u to preduzeće. Oni će pokušati da zaplijene imovinu i naplate oko 300.000 KM koje im firma duguje, a za koje imaju pravosnažne presude. Ulazak radnika sa policijom u “Farmland” prošao je bez problema i radnik koji čuva to preduzeće nije im branio ulazak, capital.

Popis imovine

Advokat Miroslava Drinić, koja zastupa 55 bivših radnika koji su tužili “Farmland”, istakla je da su radnici u pratnji sudske policije ušli u preduzeće kako bi popisali pokretnu imovinu.

Danas vršimo popis i zapljenu pokretnih stvari koje zateknemo. One bi bile prodate u cilju namirenja potraživanja radnika za plate, regres i prevoz. Ukupna potraživanja radnika su oko 300.000 maraka, ali u taj iznos nisu uračunate zatezne kamate, rekla je Drinićeva.

Istakla je da ne može reći da li će imati šta da zaplijene dok ne obiđu cijelo preduzeće. Dodala je da je sve što su zatekli u zapuštenom stanju.

Vidjećemo da li će uopšte išta biti pogodno za prodaju, naglasila je Drinićeva.

Nisu uplaćeni ni doprinosi

Bivša radnica Borka Vujmilović u penziji je od 2016. godine. Ona prima umanjenu penziju s obzirom na to da joj nisu uplaćeni doprinosi.

Pročitajte još...   Isplaćeno 1.684.993 KM za podsticaje u poljoprivredi

Sumnja da će pronaći išta vrijedno, što nije bilo tako kada je radila u „Farmlandu“.

Duguju mi oko 12.000 maraka. Dok sam radila bilo je stoke, traktora i druge mehanizacije. Bilo je svega, a sada nema ništa osim jednog agregata i cisterni za mlijeko koji su u lošem stanju. Pitanje je ima li to ikakvu vrijednost. Ako nam država ne pomogne nećemo dobiti ništa. Teško ćemo se sami izboriti, istakla je Vujmilovićeva.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Minić: Kontinuirano otvaramo nove teme o saradnji sa Srbijom

Agro vijesti

Plantaže Pančićeve omorike niču na jesen širom Srpske

1 Comment

Comments are closed.