Proširen spisak korisnika regresiranog goriva
Agro vijesti

Proširen spisak korisnika regresiranog goriva

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je izvršila treći obračun korisnika regresiranog goriva za 2021. godinu, kojim je obuhvaćeno 2012 novih korisnika.

regresiranog goriva

Foto: Ilustracija

Za ovu namjenu obezbijeđeno je 768.069,57 KM. Čime će korisnici ostvariti pravo na 1.536.139,13 litara regresiranog dizel goriva po cijeni nižoj za 0,50 KM od maloprodajne cijene na benzinskim pumpama.

Uzimajući u obzir i korisnike iz prethodna dva obračuna u ovoj godini dosad pravo na preuzimanje 10.090.387,13 litara dizela ostvarilo je 10.903 korisnika. Za te namjene je izdvojeno 5.045.193,57 KM.

Pročitajte još...   Drvna industrija pretrpjela je ogroman udar zbog pandemije, ali neki su opstali i čak zabilježili rast

Rok za ažuriranje podataka u APIF-u, na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel, je 15. maj. Te će “Agencija za agrarna plaćanja” u skladu s tim vršiti dodatne dopune spiskova korisnika.

Poljoprivrednici regresirani dizel mogu da preuzmu do 31.oktobra 2021. godine, a odobrava se 100 litara po hektaru.

Pročitajte još...   SITUACIJA U SEMBERIJI ALARMANTNA!
Nestro daje više

Kompanija NESTRO PETROL i ove godine odobrila je dodatni popust na regresirano dizel gorivo u iznosu od 0.10 KM na svim NESTRO benzinskim stanicama. Ova odluka djelom je decenijskog strateškog opredjeljenja kompanije da za registrovane poljoprivredne proizvođače kreira posebne mjere podrške tokom poljoprivrednih radova.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Trebinjski pčelari rasprodali zalihe meda

Agro vijesti

Isplaćene premije za interventni otkup svinja