Proširen spisak korisnika regresiranog goriva
Agro vijesti

Proširen spisak korisnika regresiranog goriva

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je izvršila treći obračun korisnika regresiranog goriva za 2021. godinu, kojim je obuhvaćeno 2012 novih korisnika.

regresiranog goriva

Foto: Ilustracija

Za ovu namjenu obezbijeđeno je 768.069,57 KM. Čime će korisnici ostvariti pravo na 1.536.139,13 litara regresiranog dizel goriva po cijeni nižoj za 0,50 KM od maloprodajne cijene na benzinskim pumpama.

Uzimajući u obzir i korisnike iz prethodna dva obračuna u ovoj godini dosad pravo na preuzimanje 10.090.387,13 litara dizela ostvarilo je 10.903 korisnika. Za te namjene je izdvojeno 5.045.193,57 KM.

Pročitajte još...   Robne rezerve RS opraštaju kamate poljoprivrednicima

Rok za ažuriranje podataka u APIF-u, na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel, je 15. maj. Te će “Agencija za agrarna plaćanja” u skladu s tim vršiti dodatne dopune spiskova korisnika.

Poljoprivrednici regresirani dizel mogu da preuzmu do 31.oktobra 2021. godine, a odobrava se 100 litara po hektaru.

Pročitajte još...   Korona potražnju za sezoncima smanjila za 90%
Nestro daje više

Kompanija NESTRO PETROL i ove godine odobrila je dodatni popust na regresirano dizel gorivo u iznosu od 0.10 KM na svim NESTRO benzinskim stanicama. Ova odluka djelom je decenijskog strateškog opredjeljenja kompanije da za registrovane poljoprivredne proizvođače kreira posebne mjere podrške tokom poljoprivrednih radova.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Cijena proizvodnje hrane raste - prijeti li nam nestašica povrća?

Agro vijesti

Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka