Odluka o klasifikaciji roba na režime izvoza i uvoza predstavlja bespotrebnu barijeru | Agroportal.ba
Agro vijesti

Odluka o klasifikaciji roba na režime izvoza i uvoza predstavlja bespotrebnu barijeru

Predstavnici Ministarstva, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske jučer su sa predstavnicima Inspektorata Republike Srpske i Uprave za zaštitu zdravlja bilja BiH razgovarali o aktuelnim temama iz oblasti uvoza sjemena i sadnog materijala, kao i o temama iz oblasti sredstava za zaštitu i oblasti zdravlja bilja.

 
[tie_full_img][/tie_full_img]
 

Ovom prilikom usaglašeno je da Odluka o klasifikaciji roba na režime izvoza i uvoza u dijelu koji se odnosi na poljoprivredu predstavlja bespotrebnu barijeru, te da je neophodno razmotriti inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za izmjenom iste.

Pročitajte još...   Uvoznički lobi i kako se boriti protiv njega?

Takođe, najavljen je sastanak na kojem bi se razmatrala navedena problematika u sferi uvoza sjemena i sadnog materijala, način nastanka Sortne liste Bosne i Hercegovine, kao i Poslovnik o radu zajedničke Komisije za sorte poljoprivrednog bilja, kako bi se došlo do rješenja koje je zadovoljavajuće za entitete i Upravu.

Pročitajte još...   U krastavcima iz Albanije povećan sadržaj pesticida

Novoimenovanog direktora Uprave za zaštitu bilja BiH Gorana Perkovića primio je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić.

Izvor: Info Centar Vlada RS

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednik Ibrahim Aganović kasnom sortom jagoda prevario mrazeve

Agro vijesti

Proizvođači paprika iz Doboja s njiva stigli na predavanje