Utorak , Septembar 17 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Odluka o klasifikaciji roba na režime izvoza i uvoza predstavlja bespotrebnu barijeru

Odluka o klasifikaciji roba na režime izvoza i uvoza predstavlja bespotrebnu barijeru

Predstavnici Ministarstva, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske jučer su sa predstavnicima Inspektorata Republike Srpske i Uprave za zaštitu zdravlja bilja BiH razgovarali o aktuelnim temama iz oblasti uvoza sjemena i sadnog materijala, kao i o temama iz oblasti sredstava za zaštitu i oblasti zdravlja bilja.

 
 

Ovom prilikom usaglašeno je da Odluka o klasifikaciji roba na režime izvoza i uvoza u dijelu koji se odnosi na poljoprivredu predstavlja bespotrebnu barijeru, te da je neophodno razmotriti inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za izmjenom iste.

Takođe, najavljen je sastanak na kojem bi se razmatrala navedena problematika u sferi uvoza sjemena i sadnog materijala, način nastanka Sortne liste Bosne i Hercegovine, kao i Poslovnik o radu zajedničke Komisije za sorte poljoprivrednog bilja, kako bi se došlo do rješenja koje je zadovoljavajuće za entitete i Upravu.

Novoimenovanog direktora Uprave za zaštitu bilja BiH Gorana Perkovića primio je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić.

Izvor: Info Centar Vlada RS

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Uvoz svinja

Njemačka je u protekloj godini najviše živih svinja izvezla u BiH?

Njemačka je u protekloj godini najviše živih svinja izvezla u BiH, gdje su odvezene na …