Raspisan poziv za dodjelu podsticaja za razvoj poljoprivredne proizvodnje | Agroportal.ba
Agro vijesti

Raspisan poziv za dodjelu podsticaja za razvoj poljoprivredne proizvodnje

Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka raspisao je javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 2.060.000 KM.

Podsticaji se dodjeljuju za nabavku sjemena, rasada i mineralnog đubriva za povrtarsku proizvodnju, sufinansiranje nabavke sortnog sjemena strnih žita, kukuruza, TDS-a i heljde, vještačkog đubriva za ratarsku proizvodnju, za sufinansiranje voćarske proizvodnje, protivgradne zaštite i druge opreme.

Takođe, dodjeljuju se i za sufinansiranje izgradnje novih objekata i nabavke opreme za preradu u biljnoj proizvodnji, sufinansiranje proizvodnje u zaštićenim prostorima, nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, izgradnju novih objekata za uzgoj životinja, sufinansiranje izgradnje objekata i nabavku opreme za preradu u animalnoj proizvodnji.

Pročitajte još...   Posađeno 10.000 sadnica smrče i bijelog bora na Jahorini

U okviru ovog poziva podsticaji će biti dodijeljeni i za sufinansiranje troškova za ugovoreni plasman proizvoda u Krajiškoj kući, premije za proizvedenu – isporučenu količinu mlijeka, za pčelinja društva i za proizvodnju kornišona.

Iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela rekli su Srni da pravo na podsticaje mogu da ostvare poljoprivredni proizvođači, fizička lica, samostalni preduzetnici iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, privredna društva, ustanove i poljoprivredne zadruge.

Pročitajte još...   Tovna junad ostala bez kupca

Cilj je da se unaprijedi i jača poljoprivredni sektor, stvaraju tržišno-orijentisani proizvođači, jača njihova konkurentnosta i smanji stopa nezaposlenosti.

Obrazac zahtjeva za prijavu biće dostupan na internet stranici Centra, a zainteresovani poljoprivrednici zahtjev će moći preuzeti i u prostorijama ovog centra na adresi Vojvode Momčila.

Dodatne informacije zainteresovani mogu da dobiju u prostorijama Centra ili putem brojeva telefona 051/433-622, 051/433-639 i 051/433-621.

Јavni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

 

 

(rtrs.tv)

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Proizvodimo dovoljno ulja, ali blizu 100 miliona KM ide na uvoz!

Agro vijesti

Isplaćeno više od 3,2 miliona KM premija za mlijeko