Šećerana Bijeljina "uslovno" prodata kupcima iz Turske | Agroportal.ba
Agro vijesti

Šećerana Bijeljina “uslovno” prodata kupcima iz Turske

Skupština povjerilaca Šećerana Bijeljina u stečaju je jučer (17.12.2018.) većinom od 77 odsto glasova prisutnih povjerilaca odlučila da imovinu Fabrike šećera proda turskim firmama „Solist i Sariel“ koje djeluju kao povezana pravna lica za iznos od 5,1 milion eura. Ponuda Gorana Vajkića iz Banjaluke, koji je nudio 6,9 miliona KM za imovinu Šećerane, nije dobila nijedan glas povjerilaca, semberskenovine.ba

šećerana bijeljina

“Uslovno” prihvaćena ponuda

Nebojša Matić, stečajni upravnik, nakon izglasavanja odluke o prodaji imovine Šećerane kupcima iz Turske izjavio je da je ova ponuda „uslovno“ prihvaćena, jer kupci iz Turske nisu do juče bili uplatili depozit od 50.000 KM.

Pročitajte još...   Sve više preduzetničkog duha kod žena u semberskim selima

Detalji u narednim danima

Oni su, navodno, poslali u elektronskom obliku potvrdu da su uplatili 25.000 eura. Na ovoj Skupštini povjerilaca prvo je usvojen izvještaj o radu stečajnog upravnika i finansijski jednogodišnji izvještaj. Skupština povjerilaca je izglasala prodaju imovine Šećerane kupcima iz Turske. Ne treba se prerano radovati jer čekamo da dođe do realizacije te kupovine. Oni nisu dostavili bankarsku garanciju, nisu uplatili depozit. Ovo je tek početak priče o prodaji Šećerane. Detalje ćemo znati u narednim danima, kada bude pripreman predugovor o prodaji imovine Šećerane.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ministar Dedić potpisao ugovore za sufinansiranje projekata u poljoprivredi vrijedne 450.000 KM

Agro vijesti

U FBiH nema vakcina i ušnih markica za sitnu stoku