Sembersko meso za evropsku trpezu | Agroportal.ba
Agro vijesti

Sembersko meso za evropsku trpezu

U Bijeljini je proteklog vikenda održan Sajam mesa koji je okupio veliki broj posjetilaca.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Foto: Grad Bijeljina 

Otvarajući prvi „Semberski sajam mesa“ u Dvorovima, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković je istakao da je ovo dokaz da Semberija i Republika Srpska imaju šta da ponude na tržištu hrane u regionu i ostatku Evrope, a da lokalna zajednica i Vlada Srpske imaju za cilj da kroz podršku privredi pomognu da domaći proizvodi postanu prepoznatljivi.

Brojne sajamske manifestacije u Bijeljini pokazuju bogat privredni dinamizam u Semberiji, koji se uveliko odražava i na razvoj turizma, a za koji su zdrava voda, zdrava hrana i zdrava klima neprocjenjiv resurs, naveo je ministar Gluhaković.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da su vrijedni i uspješni privrednici pravi zamajac razvoja, otvaranja radnih mjesta i boljeg života u Republici Srpskoj.

Odgovorna politika raznih nivoa vlasti može samo da popravi ambijent, ali jedini pravi zamajac razvoja društva je privreda. Organizacija ovog sajma je još jedna potvrda da imamo privrednike koji znaju da organizuju vrhunsku manifestaciju i da predstave sve ono najbolje što Semberija i okolne opštine imaju, ocijenio je gradonačelnik Mićić.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Pročitajte još...   Sve više preduzetničkog duha kod žena u semberskim selima

Foto: Grad Bijeljina

Organizator i domaćin prvog “Semberskog sajma mesa” je preduzeće „Globus“ čiji direktor je naveo da je cilj ove trodnevne manifestacije da se svijetu pokaže kvalitet i raznovrsnost mesa i prerađevina od mesa iz Semberije.

Ovo je region sa zdravom vodom i klimom, vrijednim i obučenim domaćinima i uspješnim kompanijama u proizvodnji mesa i treba nam da se bolje organizujemo kako bi bili uspješniji na tržištu hrane, naglasio je Zupur.

Sajam je okupio 26 izlagača, a pored prodajne izložbe mesa i mesnih prerađevina, učestvovali su i brojni prerađivači voća i povrća, predstavnici destilerija, vinarija, domaćih mlinova i pekara, a predstavljeni su i proizvodi od meda, kao i domaće radinosti.

Pročitajte još...   Pašalić najavio 75 miliona budžet za poljoprivredu Srpske

Izvor: Grad Bijeljina

Shares
Slične objave
Agro savjetiAgro vijesti

Priručnik za proizvođače mlijeka

Agro reportažeAgro vijesti

Povratak kući, voćnjaku i bilju