Spriječena šteta, ispaljeno 29 protivgradnih raketa | Agroportal.ba
Agro vijesti

Spriječena šteta, ispaljeno 29 protivgradnih raketa

Javno preduzeće “Protivgradna preventiva Republike Srpske” saopštilo je da je danas na gradonosne oblake ispaljeno 29 raketa sa područja Bijeljine, Šamca, Pelagićeva i Ugljevika i da su štete od grada spriječene, prenosi Blic.rs

[tie_full_img][/tie_full_img]

Iz ovog preduzeća saopšteno je da već 48 časova prate i dejstvuju na gradoopasnu oblačnost, a sinoć je dejstvovano sa četiri rakete na području Srebrenice i Bratunca.

Štete od grada su spriječene, a sa većeg broja protivgradnih stanica je javljena pojava jakih pljuskova i olujnog nevremena sa jakim vjetrom – navode iz “Protivgradne preventive” i dodaju da i dalje prate situaciju i po potrebi su spremni za dejstvo.

Zbog nestabilne vremenske situacije sistem protivgradne zaštite je bio u punoj pripravnosti danas od 13 do 19 časova na teritoriji Brčko distrikta, gradova Banjaluka i Bijeljina, te opština Laktaši, Srbac, Prnjavor, Gradačac, Pelagićevo, Šamac, Donji Žabar, Ugljevik, Zvornik.

Pročitajte još...   "Žitopromet" nepoznata sudbina nekadašnjeg giganta

Dozvola za dejstvo je dobijena od Centra letnih informacija /FIC/ Banjaluka od 13.45 do 17.29 časova, a rakete su ispaljene na 3 najjača radarska odraza, sa zadovoljenim kriterijumima gradoopasnosti.

Od 15.40 do 16.35 časova dejstvovalo je 15 protivgradnih stanica i ispaljeno ukupno 29 protivgradnih raketa na teritoriji grada Bijeljina /devet stanica, 17 raketa/ i opština Šamac /dvije stanice, četiri rakete/, Pelagićevo /tri stanice, šest raketa/ i Ugljevik /jedna stanica, dvije rakete/.

Samo sa pojedinih protivgradnih stanica opštine Gradačac i grada Bijeljina su dojavljene pojave sitnog kratkotrajnog grada u pljusku, dok je na većem broju stanica zabilježen izrazito jak vjetar, koji je pratio olujne procese koji su davali intenzivne pljuskove – navedeno je u saopštenju.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte još...   Manjak hrane pustoši stočni fond u RS

 

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Prelevmani nisu traženi zbog „slabih podsticaja u Republici Srpskoj“

Agro vijesti

Poljoprivrednici iz Sanskog Mosta traže zabranu nomadske ispaše