Srebrenica i Bratunac su najveći proizvođači maline | Agroportal.ba
Agro vijesti

Srebrenica i Bratunac su najveći proizvođači maline

maline

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra BiH Staša Košarac i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić razgovarali su o izvozu maline i jagodičastog voća sa prostora opštine Srebrenica, te o ostalim privrednim temama bitnim za ovu lokalnu zajednicu.

Srebrenica i Bratunac su najveći proizvođači maline i na ovaj način bi se pomoglo širokom krugu ljudi koji se bavi tom proizvodnjom.

rekao je Grujičić nakon sastanka.

On je najavio da će se na ovom pitanju raditi narednih dana, te istakao da se tokom susreta čulo dosta dobrih ideja koje mogu da pomognu proizvođačima malina.

Pročitajte još...   "EU4Business" – 16 miliona evra za konkurentniju i inovativniju ekonomiju u BiH

Grujičić je napomenuo da je tokom susreta sa ministrom Košarcem bilo riječi i o fabrici “Srebreničanka”, jer postoji veliki interes kada je riječ o preradi krompira.

Ministar je pitao u kojem je statusu i kako funkcioniše ta fabrika.

rekao je Grujičić.

Kako je rekao, ova fabrika predstavlja izuzetno značajan potencijal za čitavu Republiku Srpsku i za izvoz pomfrita, jer u tom regionu ne postoji fabrika koja prerađuje krompir u pomfrit.

Pročitajte još...   Šarović ograničio uvoz pilećeg mesa iz Turske zbog zaštite domaće proizvodnje

Grujičić je potvrdio da su na račun opštine Srebrenica legla sredstva u iznosu od 1,5 miliona KM kojim će biti realizovani ranije usaglašeni projekti, izražavajući zahvalnost ministru Košarcu i predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji.

Izvor: BHRT

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?