STUDEN grupa nagrađena za poslovni potez godine | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

STUDEN grupa nagrađena za poslovni potez godine

Izborom poslovnog portala Indikator.ba “Poslovna inicijativa za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH” STUDEN grupe proglašena je za najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2019. godini.

Najveći investitor u prehrambenu industriju Bosne i Hercegovine i najveći strani investitor u Brčko distrikt, STUDEN grupa, u junu 2019. godine predstavila je poslovnu inicijativu u vrijednosti od 500 miliona KM koja će omogućiti rast i razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvaliteta života građana distrika, ali i cijele regije.

Pozitivne i značajne poslovne poduhvate je uvijek dobro objavljivati jer na taj način afirmišemo promjene koje dovode do razvoja pojedinačnih sredina i privrede jedne zemlje. STUDEN grupa se od dolaska u BiH opredijelila za ulaganja u proizvodnju domaćih prehrambenih proizvoda, a najavljeni projekat u Brčkom, uz institucionalnu podršku Vlade Brčkog, zasigurno stvara velike investicione mogućnosti.

rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN grupe.

Pročitajte još...   Poslije Dalekog istoka, brčanski proizvodi i u Africi

Imajući u vidu da je pandemija COVID-19 usporila aktivnosti započete poslije potpisivanja memoranduma o razumijevanju i kreiranja akcionog plana između Vlade Brčko distrikta i STUDEN & CO Holdinga, STUDEN grupa je predložila Vladi distrikta što raniju realizaciju prvog projekta iz predstavljene Poslovne inicijative.

COVID-19 je uticao na sve sfere poslovanja, ali mi smo ipak predložili da se ubrza realizacija prvog projekta iz Poslovne inicijative, odnosno zona rada i industrije ‘Brod’. Investicije samo na ovom projektu mogu da obezbijede posao za 220 osoba u periodu od nekoliko godina, uz ulaganja od preko 20 miliona KM, ali sam tok realizacije svakako zavisi od efikasnosti lokalnih vlasti.

dodala je Pucar.

Pročitajte još...   Vrijeme pogoduje radovima u polju

Izbor najboljeg poslovnog poteza je nezavisni i neprofitni projekat portala Indikator.ba koji je zasnovan na praćenju i analizi informacija iz svijeta biznisa objavljenih u medijima, poslovnim korespodencijama, društvenim mrežama uz pomoć stručnih konsultanata, a na osnovu kriterijuma utvrđenih u pravilniku o dodjeli priznanja.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Objavljen Pravilnik o uslovima podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2023. godinu

Agro vijesti

Prvi međunarodni kongres živinarstva/peradarstva iduće godine