STUDEN grupa nagrađena za poslovni potez godine | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

STUDEN grupa nagrađena za poslovni potez godine

Izborom poslovnog portala Indikator.ba “Poslovna inicijativa za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH” STUDEN grupe proglašena je za najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2019. godini.

Najveći investitor u prehrambenu industriju Bosne i Hercegovine i najveći strani investitor u Brčko distrikt, STUDEN grupa, u junu 2019. godine predstavila je poslovnu inicijativu u vrijednosti od 500 miliona KM koja će omogućiti rast i razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvaliteta života građana distrika, ali i cijele regije.

Pozitivne i značajne poslovne poduhvate je uvijek dobro objavljivati jer na taj način afirmišemo promjene koje dovode do razvoja pojedinačnih sredina i privrede jedne zemlje. STUDEN grupa se od dolaska u BiH opredijelila za ulaganja u proizvodnju domaćih prehrambenih proizvoda, a najavljeni projekat u Brčkom, uz institucionalnu podršku Vlade Brčkog, zasigurno stvara velike investicione mogućnosti.

rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN grupe.

Pročitajte još...   Samo da grada ne bude

Imajući u vidu da je pandemija COVID-19 usporila aktivnosti započete poslije potpisivanja memoranduma o razumijevanju i kreiranja akcionog plana između Vlade Brčko distrikta i STUDEN & CO Holdinga, STUDEN grupa je predložila Vladi distrikta što raniju realizaciju prvog projekta iz predstavljene Poslovne inicijative.

COVID-19 je uticao na sve sfere poslovanja, ali mi smo ipak predložili da se ubrza realizacija prvog projekta iz Poslovne inicijative, odnosno zona rada i industrije ‘Brod’. Investicije samo na ovom projektu mogu da obezbijede posao za 220 osoba u periodu od nekoliko godina, uz ulaganja od preko 20 miliona KM, ali sam tok realizacije svakako zavisi od efikasnosti lokalnih vlasti.

dodala je Pucar.

Pročitajte još...   Deminirano zemljište iskorisiti za organsku proizvodnju

Izbor najboljeg poslovnog poteza je nezavisni i neprofitni projekat portala Indikator.ba koji je zasnovan na praćenju i analizi informacija iz svijeta biznisa objavljenih u medijima, poslovnim korespodencijama, društvenim mrežama uz pomoć stručnih konsultanata, a na osnovu kriterijuma utvrđenih u pravilniku o dodjeli priznanja.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Bratunac: "Dani maline" u junu, već stižu prijave izlagača

Agro vijesti

"Mladi u poljoprivredi" za agronome dobojske regije