U Vlasenici potpisan sporazum o plasteničkoj proizvodnji | Agroportal.ba
Agro vijesti

U Vlasenici potpisan sporazum o plasteničkoj proizvodnji

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i zamjenik projekt-menadžera za poljoprivredu u švajcarskoj humanitarnoj organizaciji “Karitas” Adnan Jašarević su u Vlasenici potpisali sporazum o realizaciji projekta razvoja plasteničke proizvodnje u toj opštini vrijedan 50.000 KM. srpskainfo.

Strateški cilj

Kraljević je novinarima izjavio da projekat po 40 odsto finansijski podržavaju opština Vlasenica i “Karitas”, a da je učešće korisnika projekta 20 odsto.

Razvoj poljoprivrede je jedan od strateških pravaca opštine Vlasenica. Prošle i ove godine oko 70 plastenika dodijelili smo poljoprivrednim proizvođačima u našoj opštini. Cilj nam je da im olakšamo život. Te da ih uvjerimo da i oni od svog rada na vlastitom imanju mogu da rade i zarade, rekao je Kraljević.

On je objasnio da je projektom planirana isporuka plastenika površine od 50 do 100 metara kvadratnih. Kao i praktična obuka korisnika, u toku koje će proizvođači imati priliku da unaprijede znanja u ovoj oblasti.

Pročitajte još...   Skandal zagađenih jaja trese i Rumuniju

Jašarević je istakao da “Karitas” ovim sporazumom nastavlja podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje i zapošljavanju.

U centru naše pažnje su nazaposlene osobe, koje su na birou. Da im se da šansa da žive od svog rada. Rekao je Jašarević i dodao da očekuje da će plastenici biti na raspolaganju korisnicima do kraja ove godine.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Cijena proizvodnje hrane raste - prijeti li nam nestašica povrća?

Agro vijesti

Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka