U Vlasenici potpisan sporazum o plasteničkoj proizvodnji | Agroportal.ba
Agro vijesti

U Vlasenici potpisan sporazum o plasteničkoj proizvodnji

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i zamjenik projekt-menadžera za poljoprivredu u švajcarskoj humanitarnoj organizaciji “Karitas” Adnan Jašarević su u Vlasenici potpisali sporazum o realizaciji projekta razvoja plasteničke proizvodnje u toj opštini vrijedan 50.000 KM. srpskainfo.

Strateški cilj

Kraljević je novinarima izjavio da projekat po 40 odsto finansijski podržavaju opština Vlasenica i “Karitas”, a da je učešće korisnika projekta 20 odsto.

Razvoj poljoprivrede je jedan od strateških pravaca opštine Vlasenica. Prošle i ove godine oko 70 plastenika dodijelili smo poljoprivrednim proizvođačima u našoj opštini. Cilj nam je da im olakšamo život. Te da ih uvjerimo da i oni od svog rada na vlastitom imanju mogu da rade i zarade, rekao je Kraljević.

On je objasnio da je projektom planirana isporuka plastenika površine od 50 do 100 metara kvadratnih. Kao i praktična obuka korisnika, u toku koje će proizvođači imati priliku da unaprijede znanja u ovoj oblasti.

Pročitajte još...   Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu finansijske pomoći subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora

Jašarević je istakao da “Karitas” ovim sporazumom nastavlja podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje i zapošljavanju.

U centru naše pažnje su nazaposlene osobe, koje su na birou. Da im se da šansa da žive od svog rada. Rekao je Jašarević i dodao da očekuje da će plastenici biti na raspolaganju korisnicima do kraja ove godine.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Reakcije na planirani agrarni budžet Republike Srpske

Agro vijesti

Poljoprivrednici semberije najavljuju proteste (VIDEO)