Subota , 4 Jula 2020
Početak / Agro vijesti / Uhapšen pukovnik, nezakonito iznajmljivao vojno zemljište

Uhapšen pukovnik, nezakonito iznajmljivao vojno zemljište

Po nalogu Tužilaštva BiH pripadnici SIPA su na području Sarajeva uhapsili pukovnika Oružanih snaga BiH, Ramiza Mićivodu (49), srpskainfo.

Zloupotreba položaj

On se tereti da je, u svojstu aktivnog pripadnika OS BiH u činu pukovnika, zloupotrijebio svoj službeni položaj i ovlaštenja. On je od osoba koje se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac, kako bi omogućio navedenim osobama, da za svoje aktivnosti koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga BiH.

 Osumnjičeni se tereti da je, u dva navrata, dolazeći svojim vozilom, izvan službenih objekata i prostorija, od navedenih osoba tražio i primio novac, kako bi iskoristio svoj položaj i pomogao im u korišćenju navedenog vojnog zemljišta.

U predmetu je ostvarena saradnja sa bataljonom Vojne policije OS BiH, a o provedenoj aktivnosti informisano je Ministarstvo obrane BiH.

Osumnjičeni će biti predat tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

20 miliona evra za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH

Evropska unija izdvojila je 20 miliona evra za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. …