Petak , 10 Aprila 2020
Početak / Agro vijesti / Višković: Želimo rasterećenje privrede

Višković: Želimo rasterećenje privrede

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o doprinosima republička Vlada želi da rastereti privredu i na osnovu smanjenja opterećenja dohotka od ličnih primanja.

Učinićemo sve da Vlada pomogne privredi, a privreda Vladi. Ovo nije reformsko zakonsko rješenje i to je više namjera s ciljem rasterećenja privrede, kao i da se što više krećemo na tom putu. Ide se ka onom što realno i može se podnijeti, pa da se tako krećemo u budućnosti.

Rekao je Višković tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o doprinosima, koji se donosi po hitnom postupku.

On je istakao da se sa američkom kompanijom “Aluhem” ne vode pregovori u vezi sa zvorničkom “Aluminom”, navodeći da su za tu firmu mnogi zainteresovani.

Kada se bude donosila odluka o `Alumini`, to će biti transparentno i javno. Biće javni poziv na koga se svi mogu javiti pod definisanim uslovima.

Naveo je Višković.

On je rekao da budžet Srpske i Program ekonomskih reformi, na sreću, nisu zasnovani na kreditima međunarodnih finansijskih organizacija, poput Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke, iako najpovoljnije nude sredstva.

Ako i budemo pregovarali s njima, to ćemo raditi kao partneri, a ne da nas neko ucjenjuje. Možemo preživjeti i bez MMF-a.

Potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić navela je da će u skladu sa izmjenama ovog zakona poslodavci za svoje radnike plaćati nešto niže doprinose, a pogotovo oni koji imaju veliki broj zaposlenih.

Poslanik SDS-a Zoran Vidić je u poslaničkoj raspravi o ovoj tački dnevnog reda rekao da ova mjera, koja će produkovati umanjenje poreskog opterećenja, treba rezultirati povećanjem plata radnika.

Ako se to ne desi, nismo ništa uradili.

Ocijenio je Vidić.

Izvor

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Razvio posao sa košnicama: Počeci su bili teški, sada se vide rezultati

Vlasnik “Melifere” Stevo Kovačević iz Ravnica, kod Novog Grada, počeo je sa proizvodnjom košnica 2009. …