Višković: Želimo rasterećenje privrede | Agroportal.ba
Agro vijesti

Višković: Želimo rasterećenje privrede

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o doprinosima republička Vlada želi da rastereti privredu i na osnovu smanjenja opterećenja dohotka od ličnih primanja.

Učinićemo sve da Vlada pomogne privredi, a privreda Vladi. Ovo nije reformsko zakonsko rješenje i to je više namjera s ciljem rasterećenja privrede, kao i da se što više krećemo na tom putu. Ide se ka onom što realno i može se podnijeti, pa da se tako krećemo u budućnosti.

Rekao je Višković tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o doprinosima, koji se donosi po hitnom postupku.

Pročitajte još...   Za privrednike i samozapošljavanje 950.000 KM

On je istakao da se sa američkom kompanijom “Aluhem” ne vode pregovori u vezi sa zvorničkom “Aluminom”, navodeći da su za tu firmu mnogi zainteresovani.

Kada se bude donosila odluka o `Alumini`, to će biti transparentno i javno. Biće javni poziv na koga se svi mogu javiti pod definisanim uslovima.

Naveo je Višković.

On je rekao da budžet Srpske i Program ekonomskih reformi, na sreću, nisu zasnovani na kreditima međunarodnih finansijskih organizacija, poput Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke, iako najpovoljnije nude sredstva.

Ako i budemo pregovarali s njima, to ćemo raditi kao partneri, a ne da nas neko ucjenjuje. Možemo preživjeti i bez MMF-a.

Potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić navela je da će u skladu sa izmjenama ovog zakona poslodavci za svoje radnike plaćati nešto niže doprinose, a pogotovo oni koji imaju veliki broj zaposlenih.

Pročitajte još...   Poziv na informativne sastanke za potencijalne podnosioce prijava za dodjelu bespovratnih sredstava za investicije u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u okviru projekta EU4Business

Poslanik SDS-a Zoran Vidić je u poslaničkoj raspravi o ovoj tački dnevnog reda rekao da ova mjera, koja će produkovati umanjenje poreskog opterećenja, treba rezultirati povećanjem plata radnika.

Ako se to ne desi, nismo ništa uradili.

Ocijenio je Vidić.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Očekivani prinos kukuruza devet do 12 tona po hektaru

Agro vijesti

Crveno meso iz BiH neće još na evropsku trpezu