Vremenska prognoza za 28.09.2020. | Agroportal.ba
Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza za 28.09.2020.

Pretežno oblačno sa padavima u većini krajeva, uz sunčane intervale i sunčane periode. Više sunčanih časova i padavina očekuje se na sjeveroistoku zemelje. U nastavku dana, promjenljivo vrijeme uz periode smjene oblačnog i sunčanog vremena uz lokalne pljuskove na sjeveru, dok se u Hercegovini očekuje pretežno oblačno sa padavinama.U Hercegovini lokalno se može očekivati između 70-100 litara kiše po metru kvadratnom.

Minimalna temperatura vazduha: od 9ºC do 15ºC, na jugu do 17ºC, u planinskim oblastima do 7ºC

Maksimalna dnevna temperatura vazduhaod 14ºC do 18ºC, na sjeveru i jugu do 21ºC, na planinama do 11ºC

Vjetar: tokom prvog dijela dana duvaće umjeren do umjereno jak, na udare žestok istočni do jugoistočni, dok će na južnoj polovini zemlje duvati umjereno jak do jak, na udare jako olujan jugoistočni vjetar. U nastavku dana vjetar po intezitetu će oslabiti, pa se na sjeveru i u Hercegovini očekuje umjeren do umjereno jak, na udare jak jugoistočni, a centralnim krajevima umjereno jak do jak na udare žestok. Susnježica se očekuje na planinskim vrhovima centralne Bosne i planinskim vijencima Hercgovine čiji vrhovi prelaze 1700 metara nadmorske visine.

Biometerološka prognoza: povoljna

Pročitajte još...   Vremenska prognoza 16.09.2020.

Agrar: nepovoljni uslovi za obavljanje djelatnosti u polju

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Primjedbe i sugestije na nacrt Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2021. godinu

Agro oglasiAgro vijesti

Nacrt Pravilnika za kapitalne investicije u poljoprivredi RS za 2021.

Worth reading...
Povratak kući, voćnjaku i bilju